- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Egipatska juha od slanutka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti egipatsku juhu od slanutka.
Kad Vam kažemo: piramide, faraoni, Nil... na što pomislite? Naravno, na Egipat! Kao što znate, u Egiptu je uvijek vruće i tamo se jede lagana hrana – upravo to je razlog zbog kojeg smo za ovaj tjedan po inspiraciju skoknuli u te daleke krajeve!
Egipatska juha od slanutka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti egipatsku juhu od slanutka. - slanutak (iz konzerve), luk, peršin (sjeckanog ), češnjak, kokošji temeljac, mljevena crvena paprika, mrkva, krumpir, rajčica, mediteranske trave, kruh ((preprženih kockica)), sol i papar, U lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Zatim na povrće dodamo mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih trava, očišćenu mrkvu i krumpir narezanu na kockice, oguljenu, očišćenu i na kockice narezanu rajčicu, slanutak iz konzerve, ulijemo toliko kokošjeg temeljca da prekrije sastojke i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta. ; Potom štapnim mikserom izmiksamo sastojke tako da ostanu komadići, te po želji začinimo solju i paprom. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo preprženim kockicama kruha i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slanutak, 250 g iz konzerve
- luk, 1 glavica
- peršin, 3 žlice sjeckanog
- češnjak, 4 češnja
- kokošji temeljac, 1.5 l
- mljevena crvena paprika, 1 žlica
- mrkva, 100 g
- krumpir, 150 g
- rajčica, 100 g
- mediteranske trave, 1 žličica
- kruh, 6 žlica (preprženih kockica)
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac na ugrijano maslinovo ulje dodamo sjeckani luk, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Zatim na povrće dodamo mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih trava, očišćenu mrkvu i krumpir narezanu na kockice, oguljenu, očišćenu i na kockice narezanu rajčicu, slanutak iz konzerve, ulijemo toliko kokošjeg temeljca da prekrije sastojke i kada zavrije na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
- Potom štapnim mikserom izmiksamo sastojke tako da ostanu komadići, te po želji začinimo solju i paprom.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo preprženim kockicama kruha i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |