Eingemachtes ili pileći ujušak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti eingemachtes ili pileći ujušak. – pileći zabatak ((u filetima)), luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, peršin (sjeckani), grašak (iz konzerve), pileći temeljac, brašno, jaje, ulje, sol, Piletinu narežemo na kockice veličine jednog centimetra, mrkvu, korijen celera i peršina narežemo na manje kockice, žumanjak odvojimo od bjelanjka, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, narezano korijenasto povrće, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezanu piletinu, promiješamo i pržimo još 5-6 minuta. Zatim ulijemo povrtnu juhu, i kad zavri kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 120-140 ml mlake vode, dodamo žumanjak, dvije žličice soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom, stalno miješajući, polako dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice, dok ne dobijemo polugusto tijesto. ; Na kraju umiješamo sjeckani peršin, poklopimo i stavimo na stranu da odstoji 20-ak minuta. ; Žlicu ugrijemo u vreloj juhi, kako nam se tijesto ne bi lijepilo za nju, te njom odvajamo tijesto i stavljamo ga kuhati u juhu. ; Zatim dodamo grašak iz konzerve, protresemo lonac i kuhamo dalje. ; Nakon još 10-ak minuta kuhanja lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; – Na njemačkom jeziku – eingemachtes, na zagrebačkom narječju – ajngemahtec ili, književno – ujušak, naziv je za juhu od piletine, korjenastog povrća i noklica, koja izvrsno prija na teškom hranom i pićem, izmučene želučiće.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Eingemachtes ili pileći ujušak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti eingemachtes ili pileći ujušak. – pileći zabatak ((u filetima)), luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, peršin (sjeckani), grašak (iz konzerve), pileći temeljac, brašno, jaje, ulje, sol, Piletinu narežemo na kockice veličine jednog centimetra, mrkvu, korijen celera i peršina narežemo na manje kockice, žumanjak odvojimo od bjelanjka, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, narezano korijenasto povrće, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezanu piletinu, promiješamo i pržimo još 5-6 minuta. Zatim ulijemo povrtnu juhu, i kad zavri kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 120-140 ml mlake vode, dodamo žumanjak, dvije žličice soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom, stalno miješajući, polako dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice, dok ne dobijemo polugusto tijesto. ; Na kraju umiješamo sjeckani peršin, poklopimo i stavimo na stranu da odstoji 20-ak minuta. ; Žlicu ugrijemo u vreloj juhi, kako nam se tijesto ne bi lijepilo za nju, te njom odvajamo tijesto i stavljamo ga kuhati u juhu. ; Zatim dodamo grašak iz konzerve, protresemo lonac i kuhamo dalje. ; Nakon još 10-ak minuta kuhanja lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -</div>
Eingemachtes ili pileći ujušak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti eingemachtes ili pileći ujušak.
Na njemačkom jeziku - eingemachtes, na zagrebačkom narječju - ajngemahtec ili, književno – ujušak, naziv je za juhu od piletine, korjenastog povrća i noklica, koja izvrsno prija na teškom hranom i pićem, izmučene želučiće.
Eingemachtes ili pileći ujušak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti eingemachtes ili pileći ujušak. - pileći zabatak ((u filetima)), luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, peršin (sjeckani), grašak (iz konzerve), pileći temeljac, brašno, jaje, ulje, sol, Piletinu narežemo na kockice veličine jednog centimetra, mrkvu, korijen celera i peršina narežemo na manje kockice, žumanjak odvojimo od bjelanjka, a luk nasjeckamo. ; U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, narezano korijenasto povrće, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezanu piletinu, promiješamo i pržimo još 5-6 minuta. Zatim ulijemo povrtnu juhu, i kad zavri kuhamo 30-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 120-140 ml mlake vode, dodamo žumanjak, dvije žličice soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom, stalno miješajući, polako dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice, dok ne dobijemo polugusto tijesto. ; Na kraju umiješamo sjeckani peršin, poklopimo i stavimo na stranu da odstoji 20-ak minuta. ; Žlicu ugrijemo u vreloj juhi, kako nam se tijesto ne bi lijepilo za nju, te njom odvajamo tijesto i stavljamo ga kuhati u juhu. ; Zatim dodamo grašak iz konzerve, protresemo lonac i kuhamo dalje. ; Nakon još 10-ak minuta kuhanja lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -
Piletinu narežemo na kockice veličine jednog centimetra, mrkvu, korijen celera i peršina narežemo na manje kockice, žumanjak odvojimo od bjelanjka, a luk nasjeckamo.
U lonac, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, narezano korijenasto povrće, posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 1-2 minute dodamo narezanu piletinu, promiješamo i pržimo još 5-6 minuta. Zatim ulijemo povrtnu juhu, i kad zavri kuhamo 30-ak minuta.
Za to vrijeme u zdjelu ulijemo 120-140 ml mlake vode, dodamo žumanjak, dvije žličice soli i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Potom, stalno miješajući, polako dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice, dok ne dobijemo polugusto tijesto.
Na kraju umiješamo sjeckani peršin, poklopimo i stavimo na stranu da odstoji 20-ak minuta.
Žlicu ugrijemo u vreloj juhi, kako nam se tijesto ne bi lijepilo za nju, te njom odvajamo tijesto i stavljamo ga kuhati u juhu.
Zatim dodamo grašak iz konzerve, protresemo lonac i kuhamo dalje.
Nakon još 10-ak minuta kuhanja lonac maknemo s vatre, juhu rasporedimo u tanjure i poslužimo.