- Fina Malinić
- 70 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ekleri
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusne eklere.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 1/2 šalice
- voda, 1 šalica
- brašno, 1 šalica
- sol, 1/4 žličice
- jaja, 4 komada
- Krema
- mlijeko, 2,5 šalice (hladno)
- puding, 1 vrećica (od vanilije)
- slatko vrhnje za šlag, 1 šalica
- šećer u prahu, 1/4 šalice
- ekstrakt vanilije, 1 žličica
- Čokoladni preljev
- čokolada, 55 grama
- maslac, 2 žlice
- šećer u prahu, 1 šalica
- voda, 2-3 žlice (vruća)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj tavi izmiješamo maslac i vodu, te kuhamo na jakoj vatri dok se maslac ne otopi.
- Smanjimo vatru te dodamo brašno i sol. Na laganoj vatri snažno miješamo dok se smjesa ne stvrdne.
- Maknemo tavu s plamena i dodajemo jaja (jedno po jedno) snažno miješajući.
- Koristeći žlicu ili tubu za kreme posložimo prugice tijesta na nauljeni papir za pečenje.
- Pečemo 15 minuta na 320°C, a zatim smanjimo temperaturu na 160°C i pečemo još 20 minuta. Kada je gotovo ostavimo da se ohladi.
Krema
- U velikoj posudi 2 minute mutimo mlijeko i smjesu za puding, a zatim ostavimo još 2 minute dok smjesa ne omekša.
- U drugoj velikoj posudi napravimo šlag, te dodamo šećer i ekstrakt vanilije. Pomiješamo s pudingom i napunimo eklere.
Čokoladni preljev
- Na laganoj vatri otopimo čokoladu i maslac. Dodamo šećer, a zatim dodajemo vruću vodu sve dok smjesa ne postane glatka. Ostavimo da se malo ohladi.
- Polijemo po eklerima, te držimo na hladnom do serviranja.
|
Vrijeme pripreme:70minuta |