- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Farfalle alla puttanesca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle alla puttanesca.
Za ovu se tjesteninu prema predaji smatra da su je „lansirale“ prostitutke iz javnih kuća kojima je trebalo nešto brzo i jednostavno, a opet okrjepljujuće. Ne znamo je li legenda istinita, ali znamo da je ovo svakako tjestenina koju vrijedi probati!
Farfalle alla puttanesca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle alla puttanesca. - tjestenina ((farfalle)), pelati rajčice (ocijeđene), češnjak, koncentrat rajčice, slani inćuni, kapare, masline (crnih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pelati rajčicu ocijedimo, očistimo od središnjeg djela i premjestimo u sjekač. ; Zatim u sjekač dodamo protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, slane inćune, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljenu smjesu i na laganoj vatri je kuhamo 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu, te kuhamo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu dodamo grubo sjeckane kapare i iskoštene crne masline, začinimo paprom i uz povremeno miješanje kuhamo još 3-4 minute. ; Gotov umak prelijemo preko kuhane tjestenine, po želji ukrasimo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 320 g (farfalle)
- pelati rajčice, 500 g ocijeđene
- češnjak, 3 režnja
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- slani inćuni, 4
- kapare, 2 žlice
- masline, 100 g crnih
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pelati rajčicu ocijedimo, očistimo od središnjeg djela i premjestimo u sjekač.
- Zatim u sjekač dodamo protisnuti češnjak, koncentrat rajčice, slane inćune, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljenu smjesu i na laganoj vatri je kuhamo 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u lonac s dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu, te kuhamo po uputama na pakiranju.
- Zatim u tavu dodamo grubo sjeckane kapare i iskoštene crne masline, začinimo paprom i uz povremeno miješanje kuhamo još 3-4 minute.
- Gotov umak prelijemo preko kuhane tjestenine, po želji ukrasimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |