- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Farfalle u umaku od inćuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle u umaku od inćuna.
Postoji puno različitih oblika tjestenine, a farfalle su jedan od onih koji omogućava vrlo dobro "spajanje" tjestenine i umaka. Njihov oblik važan je i u ovom receptu, gdje se umak sastoji od većih komada pelata rajčica i inćuna, koji se zbog toga teško "motaju" s običnim špagetima.
Farfalle u umaku od inćuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti farfalle u umaku od inćuna. - tjestenina (farfalle), marinirani inćuni ((ili srdela)), masline (crnih), češnjak, bijelo vino, origano, rajčice pelati, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane vrele vode. U vodu, također možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja. ; Na maslinovom ulju kratko pržimo narezane masline, dodamo protisnuti češnjak i kada češnjak pusti miris dodamo narezane pelati rajčice, posolimo, popaprimo i pirjamo po prilici dvije minute. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, pirjamo 1-2 minute pa dodamo kuhano tijesto, inćune, origano, začinimo solju i paprom i lagano izmiješamo sastojke. ; Još jednom sve zajedno zagrijemo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 300 g farfalle
- inćuni, 40 g (ili srdela, marinirani)
- masline, 80 g crnih
- češnjak, 2 češnja
- bijelo vino, 50 ml
- origano, 1/2 žlice
- pelati rajčice, 4
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu stavimo kuhati, po uputama na pakiranju, u dosta slane vrele vode. U vodu, također možemo dodati jedan krupno narezan češanj češnjaka i malo maslinovog ulja.
- Na maslinovom ulju kratko pržimo narezane masline, dodamo protisnuti češnjak i kada češnjak pusti miris dodamo narezane pelati rajčice, posolimo, popaprimo i pirjamo po prilici dvije minute.
- Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, pirjamo 1-2 minute pa dodamo kuhano tijesto, inćune, origano, začinimo solju i paprom i lagano izmiješamo sastojke.
- Još jednom sve zajedno zagrijemo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |