- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fazan u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fazana u crnom vinu.
Ova se otmjena ptica priprema na brojne načine, ali nama se čini da je baš ovaj na kojem biste se trebali zaustaviti u slučaju da Vas zanima kako pripremiti fazana. Ukiseljene lučice, šampinjoni, pa sve to još u zavodljivom crnom vinu... teško može bolje od toga.
Fazan u crnom vinu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fazana u crnom vinu. - fazan, luk, mrkva, korijen celera, korijen peršina, slanina (dimljene), crno vino, šampinjoni, kisele lučice, senf, mileram, maslinovo ulje, ulje, sol i papar, Očišćenog fazana narežemo na dijelove, začinimo solju i paprom, te sa svih strana popržimo u tavi na mješavini maslinovog i običnog ulja. ; Prženo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, sjeckanu slaninu, posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim ulijemo crno vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo narezane šampinjone, vratimo prženo meso fazana, ulijemo malo vode i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta. ; Zatim u umak dodamo kisele lučice, po potrebi začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri, poklopljeno, kuhamo još 20-ak minuta, odnosno, dok meso ne omekša. ; Pred kraj kuhanja u umak umiješamo senf i mileram, i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- fazan, 1.2 kg
- luk, 1 glavica
- mrkva, 100 g
- korijen celera, 50 g
- korijen peršina, 50 g
- slanina, 50 g dimljene
- crno vino, 500 ml
- šampinjoni, 100 g
- kisele lučice, 50 g
- senf, 1 žličica
- mileram, 100 ml
- maslinovo ulje
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćenog fazana narežemo na dijelove, začinimo solju i paprom, te sa svih strana popržimo u tavi na mješavini maslinovog i običnog ulja.
- Prženo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, sjeckanu slaninu, posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. Zatim ulijemo crno vino i kuhamo dok vino na pola ne ispari.
- Potom dodamo narezane šampinjone, vratimo prženo meso fazana, ulijemo malo vode i sve zajedno na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
- Zatim u umak dodamo kisele lučice, po potrebi začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri, poklopljeno, kuhamo još 20-ak minuta, odnosno, dok meso ne omekša.
- Pred kraj kuhanja u umak umiješamo senf i mileram, i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |