- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fažoli s gljivama i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fažole s gljivama i graškom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g farfalle
- grašak, 400 g (zamrznuti)
- šampinjoni, 150 g
- šunka, 120 g
- luk, 1 glavica
- mesni temeljac, 200 ml
- maslac, 80 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gljive očistimo, luk nasjeckamo, a tjesteninu stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu.
- Sada na ugrijanu tavu iznad vatre stavimo na kockice narezan maslac, odmah zatim dodamo gljive i sjeckani luk i sastojke promiješamo.
- Zatim u tavu dodamo smrznuti grašak, sjeckani peršin, ulijemo malo povrtne juhe i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
- Prije nego je tekućina isparila, u tavu dodamo kockice maslaca, umiješamo ga u sastojke i ugasimo vatru.
- Sada tjesteninu procijedimo, premjestimo ju u tavu s umakom, promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |