- Fina Malinić
- 75 min
- 10 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
Ferrero torta s napolitankama
Popularnost: |
|
Jako ukusna i zasitna torta nadahnuta okruglicama Ferrero Rocher.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- jaja, 5
- šećer u granulama, 6 žlica
- lješnjaci, 180 g (mljeveni)
- brašno, 2 žlice
- kakao prašak, 2 žlice
- prašak za pecivo, 2 žličice
- Krema
- maslac, 200 g
- čokoladice, 250 g
- nutella, 7 žlica
- napolitanke, 1 šalica (zdrobljene)
- lješnjaci, 75 g (sjeckani)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit
- Pomiješajte jaja sa šećerom dok im se volumen tri puta ne poveća i dok ne postanu pahuljasta.
- Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo te ih pomiješajte s mljevenim lješnjacima.
- Pažljivo postupno umiješajte suhe sastojke koristeći spatulu. Premažite maslacem sve strane kalupa za pečenje promjera 24 cm te ulijte smjesu.
- Pecite 40 minuta na 175°C .
Krema
- Otopite čokoladice ili u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici. Ostavite čokoladu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Pomiješajte čokoladu zajedno s maslacem i nutellom.
- Narežite tortu na dva ili tri sloja, svaki sloj podjednako namažite kremom i posipajte smrvljenim napolitankama.
- Nakon što ste složili sve slojeve, premažite tortu izvana ostatkom kreme i posipajte ju sjeckanim lješnjacima.
|
Vrijeme pripreme:75minuta |