- Almo Čatlak
 - 40 min
 - 4 porcije
 - Niskokalorično
 - Vrlo jednostavna priprema
 - Sadrži ribu/ morske plodove
 
        File bijele ribe na posteljici od povrća    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe na posteljici od povrća.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - bijela riba, 600 g (u filetima)
 - tikvice, 1/2
 - patlidžan, 1/2
 - maslac, 40 g
 - špinat, 450 g (zamrznuti)
 - češnjak, 1 režanj
 - suho bijelo vino, 100 ml
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol
 - papar (svježe mljeveni)
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Tikvice i patlidžane očistimo, operemo i narežemo na ploške.
 - Sada, u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje slažemo ploške povrća, a u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i ulijemo malo maslinovog ulja.
 - Zatim na rastopljeni maslac dodamo zamrznuti špinat, preko njega protisnemo jedan režanj češnjaka, posolimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
 - Nakon 2-3 minute, ploške tikvica i patlidžana okrenemo na drugu stranu, a po potrebi ulijemo još malo maslinovog ulja. Nakon desetak minuta prženja, povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo peći riblje filete.
 - U posudu s prokuhanim špinatom sada dodamo očišćenu rukolu, začinimo s malo svježe mljevenog papra, promiješamo i ugasimo vatru.
 - Nakon već minutu i pol ribu okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
 - Kada je riba gotova, u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina, začinimo svježe mljevenim paprom, ugasimo vatru i jelo možemo poslužiti.
 - Prvo na tanjure slažemo tikvice i patlidžane, preko njih složimo špinat i rukolu, a preko svega stavimo jedan file bijele ribe te po želji pokapamo s još malo maslinovog ulja.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:40minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





