- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe na posteljici od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe na posteljici od povrća.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 600 g (u filetima)
- tikvice, 1/2
- patlidžan, 1/2
- maslac, 40 g
- špinat, 450 g (zamrznuti)
- češnjak, 1 režanj
- suho bijelo vino, 100 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tikvice i patlidžane očistimo, operemo i narežemo na ploške.
- Sada, u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja i na ulje slažemo ploške povrća, a u drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i ulijemo malo maslinovog ulja.
- Zatim na rastopljeni maslac dodamo zamrznuti špinat, preko njega protisnemo jedan režanj češnjaka, posolimo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 2-3 minute, ploške tikvica i patlidžana okrenemo na drugu stranu, a po potrebi ulijemo još malo maslinovog ulja. Nakon desetak minuta prženja, povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja stavimo peći riblje filete.
- U posudu s prokuhanim špinatom sada dodamo očišćenu rukolu, začinimo s malo svježe mljevenog papra, promiješamo i ugasimo vatru.
- Nakon već minutu i pol ribu okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
- Kada je riba gotova, u tavu ulijemo malo suhog bijelog vina, začinimo svježe mljevenim paprom, ugasimo vatru i jelo možemo poslužiti.
- Prvo na tanjure slažemo tikvice i patlidžane, preko njih složimo špinat i rukolu, a preko svega stavimo jedan file bijele ribe te po želji pokapamo s još malo maslinovog ulja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |