- Almo Čatlak
- 80 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File bijele ribe s gljivama i rajčicom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s gljivama i rajčicom.
Mnogi se žale kako riba nije zasitna i kako su pola sata nakon ručka gladni. E pa dosjetili smo se mi načinu kako i to promijeniti – riba je u ovom slučaju popraćena namirnicama poput krumpira, gljiva i rajčica koje će Vam zasigurno dati osjećaj sitosti.
File bijele ribe s gljivama i rajčicom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti file bijele ribe s gljivama i rajčicom. - bijela riba ((fileta)), krumpir, luk, češnjak, šampinjoni, sjeckana rajčica, bijelo vino, peršin (sjeckani), maslac, glatko brašno, riblji temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega krumpir ogulimo i narežemo na kockice, šampinjone očistimo i narežemo na ploške, luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na tanke listiće. ; U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, po njemu rasporedimo krumpir, te začinimo solju i paprom. ; Zatim preko krumpira posipamo sjeckani luk i češnjak, složimo šampinjone narezane na ploške, prekrijemo filetima bijele ribe i sve zajedno prelijemo sjeckanom rajčicom. ; Potom sve zajedno prelijemo bijelim vinom, po potrebi začinimo solju i paprom i posipamo sjeckanim peršinom. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 30 minuta. ; Pred kraj pečenja u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i kratko ga pržimo dok ne počne dobivati svjetlo smeđu boju. ; Zatim uz stalno miješanje pjenjačom, postupno ulijevamo riblji temeljac dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu. ; Dobiveni umak začinimo solju, prelijemo ga preko sastojaka u vatrostalnoj posudi, te sve zajedno vratimo u pećnicu na istu temperaturu još 30-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 800 g fileta
- krumpir, 200 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 režnja
- šampinjoni, 200 g
- rajčica, 400 g sjeckana
- bijelo vino, 50 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslac, 30 g
- glatko brašno, 20 g
- riblji temeljac, 250 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega krumpir ogulimo i narežemo na kockice, šampinjone očistimo i narežemo na ploške, luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na tanke listiće.
- U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, po njemu rasporedimo krumpir, te začinimo solju i paprom.
- Zatim preko krumpira posipamo sjeckani luk i češnjak, složimo šampinjone narezane na ploške, prekrijemo filetima bijele ribe i sve zajedno prelijemo sjeckanom rajčicom.
- Potom sve zajedno prelijemo bijelim vinom, po potrebi začinimo solju i paprom i posipamo sjeckanim peršinom. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 30 minuta.
- Pred kraj pečenja u tavi rastopimo maslac, dodamo glatko brašno i kratko ga pržimo dok ne počne dobivati svjetlo smeđu boju.
- Zatim uz stalno miješanje pjenjačom, postupno ulijevamo riblji temeljac dok ne dobijemo jednoličnu kremastu smjesu.
- Dobiveni umak začinimo solju, prelijemo ga preko sastojaka u vatrostalnoj posudi, te sve zajedno vratimo u pećnicu na istu temperaturu još 30-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |