- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File lososa s povrćem i umakom od zelenog papra – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file lososa s povrćem i umakom od zelenog papra. – losos ((u filetima)), maslac, mlijeko, glatko brašno, povrtni temeljac, zeleni papar (iz staklenke), dimljeni sir (naribanog), brokula, mrkva, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Brokulu narežemo na cvijetiće, mrkvu na kolutove, a iz fileta lososa izvadimo preostale kosti, narežemo ga na duguljaste odreske i posolimo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo mrkvu i kuhamo ju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodamo cvijetiće brokule i kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo narezane filete lososa, posoljenom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 2 minute sa svake strane. ; U drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga 1 minutu, miješajući pjenjačom. Potom ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Kad se umak malo zgusnuo dodamo zeleni papar i postupno dodajemo naribani sir i miješamo pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom. ; Kuhano povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjure, dodamo pržene filete lososa, prelijemo umakom i poslužimo.
; – Meso lososa sadrži visokovrijedne bjelančevine, vitamine B kompleksa, fosfor, selen i omega-3 masne kiseline, a s dodatkom povrća i finog umaka od zelenog papra čini izuzetno dobar i zdrav obrok.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">File lososa s povrćem i umakom od zelenog papra – U našem video receptu saznajte kako pripremiti file lososa s povrćem i umakom od zelenog papra. – file lososa, maslac, mlijeko, glatko brašno, povrtni temeljac, zeleni papar (iz staklenke), dimljeni sir (naribanog), brokula, mrkva, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Brokulu narežemo na cvijetiće, mrkvu na kolutove, a iz fileta lososa izvadimo preostale kosti, narežemo ga na duguljaste odreske i posolimo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo mrkvu i kuhamo ju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodamo cvijetiće brokule i kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo narezane filete lososa, posoljenom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 2 minute sa svake strane. ; U drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga 1 minutu, miješajući pjenjačom. Potom ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Kad se umak malo zgusnuo dodamo zeleni papar i postupno dodajemo naribani sir i miješamo pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom. ; Kuhano povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjure, dodamo pržene filete lososa, prelijemo umakom i poslužimo.
; -</div>
File lososa s povrćem i umakom od zelenog papra
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file lososa s povrćem i umakom od zelenog papra.
Meso lososa sadrži visokovrijedne bjelančevine, vitamine B kompleksa, fosfor, selen i omega-3 masne kiseline, a s dodatkom povrća i finog umaka od zelenog papra čini izuzetno dobar i zdrav obrok.
File lososa s povrćem i umakom od zelenog papra - U našem video receptu saznajte kako pripremiti file lososa s povrćem i umakom od zelenog papra. - file lososa, maslac, mlijeko, glatko brašno, povrtni temeljac, zeleni papar (iz staklenke), dimljeni sir (naribanog), brokula, mrkva, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Brokulu narežemo na cvijetiće, mrkvu na kolutove, a iz fileta lososa izvadimo preostale kosti, narežemo ga na duguljaste odreske i posolimo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo mrkvu i kuhamo ju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodamo cvijetiće brokule i kuhamo još 5 minuta. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo narezane filete lososa, posoljenom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 2 minute sa svake strane. ; U drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga 1 minutu, miješajući pjenjačom. Potom ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice. ; Kad se umak malo zgusnuo dodamo zeleni papar i postupno dodajemo naribani sir i miješamo pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom. ; Kuhano povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjure, dodamo pržene filete lososa, prelijemo umakom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Brokulu narežemo na cvijetiće, mrkvu na kolutove, a iz fileta lososa izvadimo preostale kosti, narežemo ga na duguljaste odreske i posolimo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo mrkvu i kuhamo ju na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodamo cvijetiće brokule i kuhamo još 5 minuta.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo narezane filete lososa, posoljenom stranom prema dolje, i pržimo ih po prilici 2 minute sa svake strane.
- U drugu tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo brašno i pržimo ga 1 minutu, miješajući pjenjačom. Potom ulijemo povrtnu juhu i mlijeko, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice.
- Kad se umak malo zgusnuo dodamo zeleni papar i postupno dodajemo naribani sir i miješamo pjenjačom da se rastopi i poveže s umakom.
- Kuhano povrće ocijedimo i rasporedimo na tanjure, dodamo pržene filete lososa, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 64
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|