File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira.

Riba pangasius pripada istoj porodici kao i som i najviše se uzgaja u vijetnamskoj rijeci Mekong, a nekim je čudnim putovima došla do naše kuhinje i dala svoj život za slavu ovog jela.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo, operemo, naribamo na duge trakice i ocijedimo, a tikvice očistimo i narežemo na prutiće.
  2. U ugrijanu tavu ulijemo sjeckanu pelat rajčicu, dodamo šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri.
  3. Za to vrijeme, u zdjelu s naribanim krumpirom razbijemo jaje, ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i izmiješamo sastojke.
  4. Na radnu površinu stavimo filete ribe, prerežemo ih napola po dužini, a potom i po širini te začinimo solju.
  5. U zasebnu ugrijanu tavu dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Na tanjuru napravimo tanke posteljice od naribanog krumpira, na njih položimo narezane filete ribe i oprezno ih s tanjura gurnemo na maslac te ih pržimo po prilici 4 minute, potom ih okrenemo i pržimo još 2-3 minute.
  7. Za to vrijeme u tavu sa sjeckanom rajčicom dodamo prutiće tikvica i kuhamo dalje.
  8. Na tanjure rasporedimo umak od rajčice i tikvica, preko njih posložimo prženu ribu s krumpirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: