- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti file riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira.
Riba pangasius pripada istoj porodici kao i som i najviše se uzgaja u vijetnamskoj rijeci Mekong, a nekim je čudnim putovima došla do naše kuhinje i dala svoj život za slavu ovog jela.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slatkovodna riba, 4 fileta (po prilici 160 g)
- krumpir, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 50 ml
- maslac, 60 g
- tikvice, 1
- pelati rajčice, 200 g sjeckane
- jaje, 1
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo, operemo, naribamo na duge trakice i ocijedimo, a tikvice očistimo i narežemo na prutiće.
- U ugrijanu tavu ulijemo sjeckanu pelat rajčicu, dodamo šećer, posolimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme, u zdjelu s naribanim krumpirom razbijemo jaje, ulijemo vrhnje za kuhanje, posolimo i izmiješamo sastojke.
- Na radnu površinu stavimo filete ribe, prerežemo ih napola po dužini, a potom i po širini te začinimo solju.
- U zasebnu ugrijanu tavu dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Na tanjuru napravimo tanke posteljice od naribanog krumpira, na njih položimo narezane filete ribe i oprezno ih s tanjura gurnemo na maslac te ih pržimo po prilici 4 minute, potom ih okrenemo i pržimo još 2-3 minute.
- Za to vrijeme u tavu sa sjeckanom rajčicom dodamo prutiće tikvica i kuhamo dalje.
- Na tanjure rasporedimo umak od rajčice i tikvica, preko njih posložimo prženu ribu s krumpirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |