Filet bakalara s crnim tartufom

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Filet bakalara s crnim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bakalara s crnim tartufom.

Svi obično misle da se tartufi kombiniraju s jajima i da priča tu završava, ali mi smo Vam odlučili pokazati suprotno. Tartufi će ribljem fileu dati onu neponovljivu aromu koja će ga ujedno podignuti na sasvim novu razinu.

Filet bakalara s crnim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bakalara s crnim tartufom. - bijela riba, tartufi (crni) (sjeckani), maslac, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, brašno, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Filete bijele ribe osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i otresemo. ; U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja i maslac, dodamo pripremljene filete, pržimo sa svake strane 4-6 minuta (ovisno o debljini fileta), te ih izvadimo na stranu, na toplo. ; Masnoću od prženja procijedimo, prelijemo u čistu tavu i ponovo ugrijemo iznad vatre. ; Zatim ulijemo bijelo vino i na laganoj vatri kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, malo posolimo, naribamo crne tartufe, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok umak malo ne zgusne. ; Pržene odreske bijele ribe složimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Filete bijele ribe osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i otresemo.
 2. U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja i maslac, dodamo pripremljene filete, pržimo sa svake strane 4-6 minuta (ovisno o debljini fileta), te ih izvadimo na stranu, na toplo.
 3. Masnoću od prženja procijedimo, prelijemo u čistu tavu i ponovo ugrijemo iznad vatre.
 4. Zatim ulijemo bijelo vino i na laganoj vatri kuhamo dok tekućina na pola ne reducira.
 5. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, malo posolimo, naribamo crne tartufe, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok umak malo ne zgusne.
 6. Pržene odreske bijele ribe složimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: