- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune. – bijela riba ((cca 700 g)), jogurt, tuna iz konzerve, bijelo vino, ružmarin, lovorov list, kapare, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo na radnu površinu, posolimo ih, savijemo u svitke, probodemo čačkalicom i stavimo na stranu. ; U ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, maslinovo ulje, dodamo lovorov list, ružmarin, zatim stavimo svitke ribljih fileta u uspravnom položaju, poklopimo i kuhamo na pari, na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo jogurt, dodamo tunu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo kapare, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Riblje svitke rasporedimo na tanjure, u tavu dodamo umak od tune i jogurta, promiješamo da se umak ugrije, te njime prelijemo riblje filete i poslužimo.; – Maštovitost i kreativnost odlike su gastronomije. Stoga smo se i mi potrudili te pripremili jedan maštovit i kreativan umak, koji će Vam se zasigurno svidjeti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune. – bijela riba ((cca 700 g)), jogurt, tuna iz konzerve, bijelo vino, ružmarin, lovorov list, kapare, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo na radnu površinu, posolimo ih, savijemo u svitke, probodemo čačkalicom i stavimo na stranu. ; U ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, maslinovo ulje, dodamo lovorov list, ružmarin, zatim stavimo svitke ribljih fileta u uspravnom položaju, poklopimo i kuhamo na pari, na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo jogurt, dodamo tunu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo kapare, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Riblje svitke rasporedimo na tanjure, u tavu dodamo umak od tune i jogurta, promiješamo da se umak ugrije, te njime prelijemo riblje filete i poslužimo.; -</div>
Filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune.
Maštovitost i kreativnost odlike su gastronomije. Stoga smo se i mi potrudili te pripremili jedan maštovit i kreativan umak, koji će Vam se zasigurno svidjeti.
Filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bijele ribe s umakom od jogurta i tune. - bijela riba ((cca 700 g)), jogurt, tuna iz konzerve, bijelo vino, ružmarin, lovorov list, kapare, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Filete ribe stavimo na radnu površinu, posolimo ih, savijemo u svitke, probodemo čačkalicom i stavimo na stranu. ; U ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, maslinovo ulje, dodamo lovorov list, ružmarin, zatim stavimo svitke ribljih fileta u uspravnom položaju, poklopimo i kuhamo na pari, na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo jogurt, dodamo tunu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo kapare, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu. ; Riblje svitke rasporedimo na tanjure, u tavu dodamo umak od tune i jogurta, promiješamo da se umak ugrije, te njime prelijemo riblje filete i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Filete ribe stavimo na radnu površinu, posolimo ih, savijemo u svitke, probodemo čačkalicom i stavimo na stranu.
- U ugrijanu tavu ulijemo bijelo vino, maslinovo ulje, dodamo lovorov list, ružmarin, zatim stavimo svitke ribljih fileta u uspravnom položaju, poklopimo i kuhamo na pari, na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo jogurt, dodamo tunu i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Potom dodamo kapare, promiješamo i ostavimo da se sastojci prožmu.
- Riblje svitke rasporedimo na tanjure, u tavu dodamo umak od tune i jogurta, promiješamo da se umak ugrije, te njime prelijemo riblje filete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|