- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Filet morskog psa u aluminijskoj foliji
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji.
Atraktivno jelo za one koji vole fascinirati svoje goste. Na stol stižu male lađice od aluminijske folije, a kada se otvore: u njima file morskog psa, inćuni s kaparima i masline, a sve to pliva u maslinovom ulju i limunovom soku. Mljac!
Filet morskog psa u aluminijskoj foliji - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji. - morski pas, masline (crne i zelene), limun, inćuni (s kaparama), maslac, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije. ; Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino. ; Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske. ; Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta. ; Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- morski pas, 4 odreska
- masline, 100 g crne i zelene
- limun, 1
- inćuni, 4 fileta s kaparama
- maslac, 2 žlice
- bijelo vino, 100 ml
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije.
- Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino.
- Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske.
- Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta.
- Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |