- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Filet morskog psa u aluminijskoj foliji – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji. – morski pas, masline (crne i zelene), limun, inćuni (s kaparama), maslac, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije. ; Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino. ; Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske. ; Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta. ; Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.; – Atraktivno jelo za one koji vole fascinirati svoje goste. Na stol stižu male lađice od aluminijske folije, a kada se otvore: u njima file morskog psa, inćuni s kaparima i masline, a sve to pliva u maslinovom ulju i limunovom soku. Mljac!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Filet morskog psa u aluminijskoj foliji – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji. – morski pas, masline (crne i zelene), limun, inćuni (s kaparama), maslac, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije. ; Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino. ; Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske. ; Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta. ; Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.; -</div>
Filet morskog psa u aluminijskoj foliji
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji.
Atraktivno jelo za one koji vole fascinirati svoje goste. Na stol stižu male lađice od aluminijske folije, a kada se otvore: u njima file morskog psa, inćuni s kaparima i masline, a sve to pliva u maslinovom ulju i limunovom soku. Mljac!
Filet morskog psa u aluminijskoj foliji - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet morskog psa u aluminijskoj foliji. - morski pas, masline (crne i zelene), limun, inćuni (s kaparama), maslac, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar, Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije. ; Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino. ; Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske. ; Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta. ; Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.; -
Upute po koracima:
- Odreske morskog psa posolimo, popaprimo, premažemo maslinovim uljem i položimo na listove alu-folije.
- Zatim od alu-folija oblikujemo lađice podižući im rubove te ih slažemo jednu do druge u vatrostalnu posudu.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo iskoštene te prepolovljene crne i zelene masline, pirjamo 2-3 minute i ulijemo vino.
- Kada vino zavrije ostavimo da malo reducira, te njime prelijemo odreske.
- Na odreske zatim položimo po jedan kolut limuna, dodamo po maslinu, slani file inćuna s kaparom te čvrsto zatvaramo lađice od folije, da tijekom pečenja spriječimo curenje sokova.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 200°C, po prilici 20 minuta.
- Poslužimo vruće i zatvoreno tako da svaki gost sam otvori svoju lađicu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 38 Rating: 4.47 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
kako pripremiti morskog psa, pohani morski pas recepti,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Fileti grdobine u panceti
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pašteta od guščje jetre
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Pikantni pekarski krumpir s umakom od aromatizirane rajčice
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Pečeno-kuhana juneća rebra iz pećnice s pikantnim umakom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
210 min
Almo Čatlak
Sipice iz padele (tave)
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Hot dog u slatko-kiselom umaku
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Tjestenina sa sušenim rajčicama, rukolom i bosiljkom
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Shiitake gljive sa svježim zelenim rezancima
Votes: 54
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)