Filet škarpine na posteljici od povrća

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Filet škarpine na posteljici od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete škarpine na posteljici od povrća.

Riba pirjana u vinu, kuhana blitva i bundeva, prženi patliđan i tikvica, te dosta maslinovog ulja, formula je odličnog recepta. A da je tomu tako, uvjerite se i sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan i tikvice narežemo na ploške.
  2. U lonac stavimo kockice bundeve, ulijemo juhu, upalimo vatru i kada zavri, kuhamo 10-ak minuta. Za to vrijeme, u tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo ploške tikvica i patlidžana, i ispržimo ih s obiju strana.
  3. Prženo povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. Za to vrijeme u lonac s bundevom dodamo smrznutu blitvu i kada zavri kuhamo još 7-8 minuta.
  4. Zatim u tavu stavimo filete ribe, kožom prema dolje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, sa svake strane po dvije minute.
  5. U lonac s kuhanom blitvom i bundevom ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te povrće pomiješamo i malo izdrobimo vilicom.
  6. Na tanjur stavimo par ploški prženog povrća, preko njega napravimo posteljicu od kuhane blitve i bundeve, zatim stavimo file ribe, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: