- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Filet škarpine na posteljici od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete škarpine na posteljici od povrća. – bijela riba ((fileta)), hokkaido bundeva (ili muškatne), povrtni temeljac, tikvice, patlidžan, blitva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Bundevu očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan i tikvice narežemo na ploške. ; U lonac stavimo kockice bundeve, ulijemo juhu, upalimo vatru i kada zavri, kuhamo 10-ak minuta. Za to vrijeme, u tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo ploške tikvica i patlidžana, i ispržimo ih s obiju strana.; Prženo povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. Za to vrijeme u lonac s bundevom dodamo smrznutu blitvu i kada zavri kuhamo još 7-8 minuta. ; Zatim u tavu stavimo filete ribe, kožom prema dolje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, sa svake strane po dvije minute. ; U lonac s kuhanom blitvom i bundevom ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te povrće pomiješamo i malo izdrobimo vilicom. ; Na tanjur stavimo par ploški prženog povrća, preko njega napravimo posteljicu od kuhane blitve i bundeve, zatim stavimo file ribe, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; – Riba pirjana u vinu, kuhana blitva i bundeva, prženi patliđan i tikvica, te dosta maslinovog ulja, formula je odličnog recepta. A da je tomu tako, uvjerite se i sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Filet škarpine na posteljici od povrća – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete škarpine na posteljici od povrća. – bijela riba ((fileta)), hokkaido bundeva (ili muškatne), povrtni temeljac, tikvice, patlidžani, blitva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Bundevu očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan i tikvice narežemo na ploške. ; U lonac stavimo kockice bundeve, ulijemo juhu, upalimo vatru i kada zavri, kuhamo 10-ak minuta. Za to vrijeme, u tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo ploške tikvica i patlidžana, i ispržimo ih s obiju strana.; Prženo povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. Za to vrijeme u lonac s bundevom dodamo smrznutu blitvu i kada zavri kuhamo još 7-8 minuta. ; Zatim u tavu stavimo filete ribe, kožom prema dolje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, sa svake strane po dvije minute. ; U lonac s kuhanom blitvom i bundevom ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te povrće pomiješamo i malo izdrobimo vilicom. ; Na tanjur stavimo par ploški prženog povrća, preko njega napravimo posteljicu od kuhane blitve i bundeve, zatim stavimo file ribe, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -</div>
Filet škarpine na posteljici od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete škarpine na posteljici od povrća.
Riba pirjana u vinu, kuhana blitva i bundeva, prženi patliđan i tikvica, te dosta maslinovog ulja, formula je odličnog recepta. A da je tomu tako, uvjerite se i sami.
Filet škarpine na posteljici od povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete škarpine na posteljici od povrća. - bijela riba ((fileta)), hokkaido bundeva (ili muškatne), povrtni temeljac, tikvice, patlidžani, blitva, bijelo vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Bundevu očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan i tikvice narežemo na ploške. ; U lonac stavimo kockice bundeve, ulijemo juhu, upalimo vatru i kada zavri, kuhamo 10-ak minuta. Za to vrijeme, u tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo ploške tikvica i patlidžana, i ispržimo ih s obiju strana.; Prženo povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. Za to vrijeme u lonac s bundevom dodamo smrznutu blitvu i kada zavri kuhamo još 7-8 minuta. ; Zatim u tavu stavimo filete ribe, kožom prema dolje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, sa svake strane po dvije minute. ; U lonac s kuhanom blitvom i bundevom ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te povrće pomiješamo i malo izdrobimo vilicom. ; Na tanjur stavimo par ploški prženog povrća, preko njega napravimo posteljicu od kuhane blitve i bundeve, zatim stavimo file ribe, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Bundevu očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan i tikvice narežemo na ploške.
- U lonac stavimo kockice bundeve, ulijemo juhu, upalimo vatru i kada zavri, kuhamo 10-ak minuta. Za to vrijeme, u tavu, na zagrijano maslinovo ulje, dodamo ploške tikvica i patlidžana, i ispržimo ih s obiju strana.
- Prženo povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. Za to vrijeme u lonac s bundevom dodamo smrznutu blitvu i kada zavri kuhamo još 7-8 minuta.
- Zatim u tavu stavimo filete ribe, kožom prema dolje, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo i pirjamo na laganoj vatri, sa svake strane po dvije minute.
- U lonac s kuhanom blitvom i bundevom ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, te povrće pomiješamo i malo izdrobimo vilicom.
- Na tanjur stavimo par ploški prženog povrća, preko njega napravimo posteljicu od kuhane blitve i bundeve, zatim stavimo file ribe, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|