Fileti bijele ribe s narančom

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s narančom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s narančom.

Ukusno jelo od pržene ribe, kojem posebno osvježenje i aromu daje naranča, odličan je izbor za sve koji vole ribu, a ne vole dugo stajati za štednjakom.

Fileti bijele ribe s narančom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s narančom. - bijela riba ((fileti)), naranča, luk, bijelo vino (suhog), brašno, šafran, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Prije svega očišćeni luk narežemo na trakice, od polovice narančine kore napravimo „žilijen“ rezance, zatim naranču ogulimo, a čisto meso filetiramo. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, posolimo i pržimo ga dok malo ne omekša. ; Potom dodamo rezance narančine kore, ulijemo bijelo vino, dodamo šafran, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.; Za to vrijeme brašno stavimo u širu posudu, dodamo mljevenu crvenu papriku i izmiješamo sastojke. ; Filete bijele ribe osušimo kuhinjskim papirom, posolimo ih, uvaljamo s obje strane u mješavinu brašna i mljevene paprike, otresemo višak brašna i stavimo na stranu. ; Tako pripremljene riblje filete stavimo u tavu na umak od luka i vina, ulijemo još malo maslinovog ulja, i pržimo ih s obje strane, po prilici, dvije minute. ; Gotove riblje filete stavimo na tanjure, prelijemo ih s malo umaka, preko njih stavimo nekoliko fileta naranče i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega očišćeni luk narežemo na trakice, od polovice narančine kore napravimo „žilijen“ rezance, zatim naranču ogulimo, a čisto meso filetiramo.
 2. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice luka, posolimo i pržimo ga dok malo ne omekša.
 3. Potom dodamo rezance narančine kore, ulijemo bijelo vino, dodamo šafran, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
 4. Za to vrijeme brašno stavimo u širu posudu, dodamo mljevenu crvenu papriku i izmiješamo sastojke.
 5. Filete bijele ribe osušimo kuhinjskim papirom, posolimo ih, uvaljamo s obje strane u mješavinu brašna i mljevene paprike, otresemo višak brašna i stavimo na stranu.
 6. Tako pripremljene riblje filete stavimo u tavu na umak od luka i vina, ulijemo još malo maslinovog ulja, i pržimo ih s obje strane, po prilici, dvije minute.
 7. Gotove riblje filete stavimo na tanjure, prelijemo ih s malo umaka, preko njih stavimo nekoliko fileta naranče i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: