- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija.
Ako ste ljubitelj orijentalne kuhinje, ovaj recept je upravo ono što vam treba. Sočni riblji fileti prženi u woku, posluženi na pikantnom umaku od limete i čilija neće vas ostaviti ravnodušnim.
Fileti bijele ribe s umakom od limete i čilija - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s umakom od limete i čilija. - bijela riba, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, češnjak, čili papričica, smeđi šećer, limeta, ulje, sol i papar, Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju. ; U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću. ; Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi. ; Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 4 filet
- glatko brašno, 50 g
- kukuruzno brašno, 50 g
- prašak za pecivo, 8 g
- jaje, 1
- češnjak, 4 režnja
- čili papričica, 1-2
- smeđi šećer, 2 žliice
- limeta, 2
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega file bijele ribe očistimo od kostiju, narežemo na jednake komade i začinimo solju.
- U zdjelicu s kukuruznim brašnom dodamo obično brašno, prašak za pecivo i izmiješamo sastojke.
- Zatim u zdjelicu s umućenim jajetom ulijemo 200 ml hladne vode, promiješamo, prelijemo u zdjelicu s mješavinom od brašna i sve zajedno pjenjačom izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Potom komade ribe umačemo u dobivenu smjesu (tempuru), višak ocijedimo i stavimo pržiti u wok, u duboku masnoću.
- Nakon 3-4 minute prženja komade ribe izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
- U čisti i zagrijani wok ulijemo malo ulja, dodamo čili papričicu narezanu na kolutiće, protisnuti češnjak, naribanu koricu limete, promiješamo i čim češnjak zamiriše, dodamo smeđi šećer, ulijemo sok limete, malo posolimo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute dok se šećer ne rastopi.
- Gotovim umakom prelijemo dno tanjura, preko njega stavimo nekoliko komada pržene ribe i poslužimo s rižom kuhanom na pari.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |