- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti brancina u lisnatom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete brancina u lisnatom tijestu. – brancin ((od 500 g)), tijesto za savijače (tankog), peršin (sjeckanog), češnjak, maslac, ljutika, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribe očistimo od ljusaka i utrobe, operemo ih, osušimo i filetiramo. Zatim iz fileta izvadimo preostale kosti i posolimo ih, a ljutiku nasjeckamo. ; Na radnu površinu stavimo list tankog tijesta za savijače, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom premažemo list tijesta, preko nje položimo drugi list te i njega premažemo mješavinom. ; Potom listove tijesta prerežemo napola, na svaku polovicu položimo po filet ribe, rubove savijemo prema sredini i ribu s tijestom savijemo u svitak. ; Tako pripremljene svitke stavimo u vatrostalnu posudu, premažemo ih maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 12-13 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. Nakon 3-4 minute ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da se umak malo zgusne, a potom ga maknemo s vatre. ; Pečene riblje svitke izvadimo iz pećnice i prerežemo ih napola, na tanjure rasporedimo umak, svitke položimo preko umaka i poslužimo.
; – Jako fino i kreativno jelo koje se vrlo brzo može naći i na vašim stolovima. Pogledajte video, skočite do ribarnice i na posao!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fileti brancina u lisnatom tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete brancina u lisnatom tijestu. – brancin ((od 500 g)), tijesto za savijače (tankog), peršin (sjeckanog), češnjak, maslac, ljutika, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribe očistimo od ljusaka i utrobe, operemo ih, osušimo i filetiramo. Zatim iz fileta izvadimo preostale kosti i posolimo ih, a ljutiku nasjeckamo. ; Na radnu površinu stavimo list tankog tijesta za savijače, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom premažemo list tijesta, preko nje položimo drugi list te i njega premažemo mješavinom. ; Potom listove tijesta prerežemo napola, na svaku polovicu položimo po filet ribe, rubove savijemo prema sredini i ribu s tijestom savijemo u svitak. ; Tako pripremljene svitke stavimo u vatrostalnu posudu, premažemo ih maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 12-13 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. Nakon 3-4 minute ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da se umak malo zgusne, a potom ga maknemo s vatre. ; Pečene riblje svitke izvadimo iz pećnice i prerežemo ih napola, na tanjure rasporedimo umak, svitke položimo preko umaka i poslužimo.
; -</div>
Fileti brancina u lisnatom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete brancina u lisnatom tijestu.
Jako fino i kreativno jelo koje se vrlo brzo može naći i na vašim stolovima. Pogledajte video, skočite do ribarnice i na posao!
Fileti brancina u lisnatom tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete brancina u lisnatom tijestu. - brancin ((od 500 g)), tijesto za savijače (tankog), peršin (sjeckanog), češnjak, maslac, ljutika, bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, majčina dušica (sušena), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ribe očistimo od ljusaka i utrobe, operemo ih, osušimo i filetiramo. Zatim iz fileta izvadimo preostale kosti i posolimo ih, a ljutiku nasjeckamo. ; Na radnu površinu stavimo list tankog tijesta za savijače, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom premažemo list tijesta, preko nje položimo drugi list te i njega premažemo mješavinom. ; Potom listove tijesta prerežemo napola, na svaku polovicu položimo po filet ribe, rubove savijemo prema sredini i ribu s tijestom savijemo u svitak. ; Tako pripremljene svitke stavimo u vatrostalnu posudu, premažemo ih maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 12-13 minuta. ; Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. Nakon 3-4 minute ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da se umak malo zgusne, a potom ga maknemo s vatre. ; Pečene riblje svitke izvadimo iz pećnice i prerežemo ih napola, na tanjure rasporedimo umak, svitke položimo preko umaka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ribe očistimo od ljusaka i utrobe, operemo ih, osušimo i filetiramo. Zatim iz fileta izvadimo preostale kosti i posolimo ih, a ljutiku nasjeckamo.
- Na radnu površinu stavimo list tankog tijesta za savijače, a u zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, protisnemo češnjak, dodamo sušenu majčinu dušicu, sjeckani peršin i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom premažemo list tijesta, preko nje položimo drugi list te i njega premažemo mješavinom.
- Potom listove tijesta prerežemo napola, na svaku polovicu položimo po filet ribe, rubove savijemo prema sredini i ribu s tijestom savijemo u svitak.
- Tako pripremljene svitke stavimo u vatrostalnu posudu, premažemo ih maslinovim uljem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 12-13 minuta.
- Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Potom dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo ju, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri dok malo ne omekša. Nakon 3-4 minute ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da se umak malo zgusne, a potom ga maknemo s vatre.
- Pečene riblje svitke izvadimo iz pećnice i prerežemo ih napola, na tanjure rasporedimo umak, svitke položimo preko umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|