- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti kornatske hame na posteljici od patlidžana i mente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete kornatske hame na posteljici od patlidžana i mente.
Hama ili krb je autohtona jadranska bijela riba, okusa sličnog brancinu, može težiti više od 100 kg i narasti dulja od 2 metra, a ukoliko ju ne možete nabaviti preporučamo da upotrijebite neku drugu čvrstu bijelu ribu, poput orade ili brancina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba hama, 1 kornatska
- patlidžan, 2
- češnjak, 2 režnja
- menta, 10 listića
- krušne mrvice, 40 g
- limun, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, operemo, osušimo, filetiramo i izvadimo preostale kosti, a limunov sok iscijedimo.
- Filete položimo na tanjur, posolimo ih, prelijemo polovicom limunovog soka i maslinovim uljem te ostavimo da se mariniraju.
- Za to vrijeme oprane patlidžane narežemo na prutiće debljine 1 cm, stavimo ih u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pržimo ih sa svih strana na srednje jakoj vatri, po potrebi dolijevajući ulje.
- Nakon 10-ak minuta dodamo listiće mente, protisnemo češnjak, posipamo ih krušnim mrvicama, prelijemo preostalim limunovim sokom, promiješamo i premjestimo u prikladnu posudu.
- Zatim filete ribe osušimo i nožem ih zarežemo po koži te ih stavimo pržiti u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, kožom prema dolje.
- Nakon 2 ½ minute filete okrenemo i pržimo još minutu.
- Na tanjure rasporedimo pržene prutiće patlidžana, preko njih stavimo filete ribe i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |