- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti oslića s maslinama i rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete oslića s maslinama i rajčicama.
Tko zna pripremiti riblji specijalitet za manje od pola sata? Mi znamo. Ukoliko i vi želite naučiti, znate što vam je činiti. Press play button now!
Fileti oslića s maslinama i rajčicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete oslića s maslinama i rajčicama. - riba oslić ((fileti)), mini rajčica, masline (odkoštenih, zelenih), masline (odkoštenih, crnih), kapare, češnjak, šećer, krušne mrvice, rukola, sol i papar, Prije svega riblje filete narežemo na manje komade, masline na četvrtine, češnjak na listiće, a mini rajčice operemo, očistimo i nožem zarežemo u križ s donje strane. ; Potom rajčice stavimo u vrelu vodu na pola minute, izvadimo ih da se malo ohlade, te im ogulimo kožicu. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane masline i kapare, preko njih stavimo komade ribe, začinimo solju i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon dvije, tri minute komade ribe okrenemo, dodamo listiće češnjaka, mini rajčice, šećer, posipamo krušnim mrvicama, i pržimo još toliko. ; Na kraju dodamo očišćenu rukolu, promiješamo, stavimo na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- oslić, 500 g (fileti)
- mini rajčica, 300 g
- masline, 30 g odkoštenih, zelenih
- masline, 30 g odkoštenih, crnih
- kapare, 1 žlica
- češnjak, 2 režnja
- šećer, 1 žličica
- krušne mrvice, 1 žlica
- rukola, 50 g
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega riblje filete narežemo na manje komade, masline na četvrtine, češnjak na listiće, a mini rajčice operemo, očistimo i nožem zarežemo u križ s donje strane.
- Potom rajčice stavimo u vrelu vodu na pola minute, izvadimo ih da se malo ohlade, te im ogulimo kožicu.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane masline i kapare, preko njih stavimo komade ribe, začinimo solju i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon dvije, tri minute komade ribe okrenemo, dodamo listiće češnjaka, mini rajčice, šećer, posipamo krušnim mrvicama, i pržimo još toliko.
- Na kraju dodamo očišćenu rukolu, promiješamo, stavimo na tanjure, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |