- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fileti pastrve sa šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima. – pastrva, luk, šampinjoni (smeđih), maslac sa začinskim biljem, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute. ; Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.; – Potočna pastrva živi u hladnim i kisikom bogatim planinskim potocima i rijekama, od Pirinejskog poluotoka do Urala na istoku i Skandinavije na sjeveru. Budući da potoci uglavnom prolaze kroz šume, a u njima rastu gljive, naše pastrve su putem nabrale nešto svježih gljiva i dozvolile nam da ih pripremimo s njima.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fileti pastrve sa šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima. – riba pastrva, luk, šampinjoni (smeđih), maslac sa začinskim travama, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute. ; Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.; -</div>
Fileti pastrve sa šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima.
Potočna pastrva živi u hladnim i kisikom bogatim planinskim potocima i rijekama, od Pirinejskog poluotoka do Urala na istoku i Skandinavije na sjeveru. Budući da potoci uglavnom prolaze kroz šume, a u njima rastu gljive, naše pastrve su putem nabrale nešto svježih gljiva i dozvolile nam da ih pripremimo s njima.
Fileti pastrve sa šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete pastrve sa šampinjonima. - riba pastrva, luk, šampinjoni (smeđih), maslac sa začinskim travama, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
; U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu. ; U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute. ; Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Pastrve očistimo i filetiramo, šampinjone očistimo i prepolovimo, luk narežemo na veće komade, a vlasac nasjeckamo.
- U tavu na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezani luk i prepolovljene šampinjone i pržimo ih na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo začinjeni maslac i polovicu sjeckanog vlasca, sastojke promiješamo i stavimo ih na stranu.
- U tavu ulijemo još malo ulja, dodamo filete pastrve i pržimo ih sa svake strane dvije minute.
- Na tanjure rasporedimo šampinjone i luk, preko njih stavimo filete pastrve, posipamo preostalim sjeckanim vlascem, začinimo solju i paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 50 Rating: 4.64 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
Filetirana pastrva recept, pečena losos pastrva file,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Torta od palačinki s dimljenim lososom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Puretina s mladim bobom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pržena mozzarella na rukoli
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 61
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Švicarska salata
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Povrtna juha sa sirom i hrskavim kruhom
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)