- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fine bruschette s gljivama, rajčicom i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fine bruschette s gljivama, rajčicom i sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir, 200 g
- gljive, 150 g
- kruh, 8 kriški
- mini rajčica, 10
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bijelo vino, 50 ml suho
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni luk narežemo na trakice, a u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja. Zatim na ulje dodamo luk i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Dok se luk prži, mini rajčice prerežemo po pola i dodamo ih u tavu s lukom. Zatim sastojke izmiješamo, posolimo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon poprilici 1-2 minute preko luka i rajčica protisnemo režanj češnjaka, izmiješamo sastojke i dodamo sjeckani peršin.
- Odmah zatim dodamo i gljive koje smo prethodno narezali, izmiješamo sastojke i sve zajedno pirjamo još jednu minutu. Nakon jedne minute, povrće prelijemo sa nekoliko kapi suhog bijelog vina.
- Domaći kruh sada narežemo na kriške debljine poprilici 1.5 cm i slažemo kriške na papir za pečenje.
- Preko kriški zatim stavljamo pirjano povrće i preko svega naribamo malo sira. Ovako pripremljeno jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
- Nakon 4 minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti, a po želji dodati malo svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |