- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fini uskršnji doručak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fini uskršnji doručak. – pecivo, mlijeko, slanina, kuhana šunka, jaje, jaje, majčina dušica, mladi luk, maslac, sol i papar ((svježe mljeveni)), Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta. ; Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo. ; Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute. ; Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, majčinu dušicu, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.
; – Obično se za uskršnji doručak jede šunka u kruhu, jaja, slanina i mladi luk. No što se dobije ako se svi ti sastojci pomiješaju i ispeku u pećnici? Pa jako fini uskršnji doručak!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fini uskršnji doručak – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fini uskršnji doručak. – pecivo, mlijeko, slanina, kuhana šunka, jaje, jaje, majčina dušica, mladi luk, maslac, sol i papar ((svježe mljeveni)), Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta. ; Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo. ; Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute. ; Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, majčinu dušicu, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.
; -</div>
Fini uskršnji doručak
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fini uskršnji doručak.
Obično se za uskršnji doručak jede šunka u kruhu, jaja, slanina i mladi luk. No što se dobije ako se svi ti sastojci pomiješaju i ispeku u pećnici? Pa jako fini uskršnji doručak!
Fini uskršnji doručak - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fini uskršnji doručak. - pecivo, mlijeko, slanina, kuhana šunka, jaje, jaje, majčina dušica, mladi luk, maslac, sol i papar ((svježe mljeveni)), Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta. ; Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo. ; Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute. ; Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, majčinu dušicu, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.
; -
Upute po koracima:
- Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta.
- Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo.
- Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute.
- Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, majčinu dušicu, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.
- Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:90minuta |
|