- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
        Fino varivo s mahunama i mesom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti fino varivo s mahunama i mesom.    
        Većina ljudi još u djetinjstvu naučila je kako je važno jesti variva, jer naše majke su stalno ponavljale: "Variva su zdrava! Pojedi malo za probavu! Trebaš vitamina!". A oni su htjeli samo pizzu i hamburgere. Dvadesetak godina poslije, više-manje svatko bi "ubio" za dobro varivo, a oni koji imaju djecu muče ih istim pričama o zdravlju, probavi i vitaminima. I tako život ide dalje, a variva ostaju...
Fino varivo s mahunama i mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fino varivo s mahunama i mesom. - mahune (zelenih), junetina (mljevene), krumpir, luk, temeljac mesne juhe, koncentrat rajčice, rajčica (mini), lovorov list, vlasac (sjeckani), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće očistimo i operemo. ; Mahune narežemo na polovine, tikvicu na ploške, očistimo od mekane sredine i narežemo na trakice, a krumpir i luk narežemo na kockice. ; U tavi, na vrućem maslinovom ulju, kratko popržimo luk, dodamo mljeveno meso, koncentrat rajčice i sve zajedno, stalno miješajući, pržimo 10-ak minuta. ; Zatim dodamo lovorov list, preostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice), podlijemo mesnim temeljcem, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta. ; Potom začinimo solju i paprom, i ostavimo da kuha još 5 minuta. ; Gotovo varivo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - mahune, 250 g zelenih
- junetina, 500 g mljevene
- krumpir, 250 g
- luk, 1 glavica
- temeljac mesne juhe, 700 ml
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- rajčica, 100 g mini
- lovorov list, 1
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- maslinovo ulje
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Prije svega povrće očistimo i operemo.
- Mahune narežemo na polovine, tikvicu na ploške, očistimo od mekane sredine i narežemo na trakice, a krumpir i luk narežemo na kockice.
- U tavi, na vrućem maslinovom ulju, kratko popržimo luk, dodamo mljeveno meso, koncentrat rajčice i sve zajedno, stalno miješajući, pržimo 10-ak minuta.
- Zatim dodamo lovorov list, preostalo narezano povrće (krumpir, mahune i mini rajčice), podlijemo mesnim temeljcem, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
- Potom začinimo solju i paprom, i ostavimo da kuha još 5 minuta.
- Gotovo varivo posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





