- Fina Malinić
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fish and Chips – U našem receptu saznajte kako pripremiti popularni Fish and Chips. – Krumpirići: suncokretovo ulje, krumpir, sol, Tijesto za prženje: brašno, prašak za pecivo, sol, crvena paprika, tamno pivo, bijela riba (narezna na trakice), kukuruzni škrob (za paniranje), U fritezi ili velikoj tavi za prženje zagrijte suncokretovo ulje dok ne postigne temperaturu od 160°C. Za to vrijeme narežite krumpire na komade za pomfrit te ih ubacite u veliku posudu s hladnom vodom.; U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i crvenu papriku. Zatim dodajte tamno pivo i miješajte sve dok tijesto ne postane potpuno glatko, bez grudica. Ohladite u hladnjaku barem 15 minuta.; Dobro osušite krumpire i ubacite ih u vruće ulje. Pržite 2-3 minute. Izvadite iz ulja, ocijedite višak masnoće i ohladite na sobnoj temperaturi.; Povećajte temperaturu ulja na 190°C. Krumpiriće opet ubacite u ulje i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minute). Ocijedite višak masnoće i dodajte sol.; Uvaljajte ribu u kukuruzni škrob, umočite u tijesto i stavite u vruće ulje. Za vrijeme prženja okrećite dok ne postignete zlatno-smeđu boju (oko 2 minute). Ocijedite višak masnoće i servirajte s krumpirićima.; –
Fish and Chips
Popularnost: |
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti popularni Fish and Chips.
Upute po koracima:
- U fritezi ili velikoj tavi za prženje zagrijte suncokretovo ulje dok ne postigne temperaturu od 160°C. Za to vrijeme narežite krumpire na komade za pomfrit te ih ubacite u veliku posudu s hladnom vodom.
- U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i crvenu papriku. Zatim dodajte tamno pivo i miješajte sve dok tijesto ne postane potpuno glatko, bez grudica. Ohladite u hladnjaku barem 15 minuta.
- Dobro osušite krumpire i ubacite ih u vruće ulje. Pržite 2-3 minute. Izvadite iz ulja, ocijedite višak masnoće i ohladite na sobnoj temperaturi.
- Povećajte temperaturu ulja na 190°C. Krumpiriće opet ubacite u ulje i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju (oko 2-3 minute). Ocijedite višak masnoće i dodajte sol.
- Uvaljajte ribu u kukuruzni škrob, umočite u tijesto i stavite u vruće ulje. Za vrijeme prženja okrećite dok ne postignete zlatno-smeđu boju (oko 2 minute). Ocijedite višak masnoće i servirajte s krumpirićima.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
francuski krumpir crochef, riba fini recepti, fish and chips recepti, fish & cips, filet od brancina sa pjenicom, vratina pecena u fritezi, kolaci od kukuruznog skrob, kukuruzni škrob recepti, recept za tamno pivo, recepti od kukuruznog skrob,
Jela koja su danas popularna:
Junetina sa shiitake gljivama na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.85
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Zelene kruške sa sladoledom od limuna
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Savijača od šampinjona i bukovača
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirani juneći odresci s tikvicama i mini rajčicama
Votes: 45
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Riblja juha s kokosovim mlijekom na tajlandski način
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Svinjetina s tjesteninom u umaku od miješanog voća
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s hummusom i mladim lukom na pikantan način
Votes: 44
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Bundeva punjena mljevenim mesom
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
140 min
Almo Čatlak
Ravioli s bundevom i svježim krem sirom
Votes: 50
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 49
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)