- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Flambirano voće sa sladoledom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirano voće sa sladoledom.
Upravo ovaj recept potvrđuje da se suprotnosti privlače. Osim što ga možete pripremiti zimi, ali i ljeti, spoj hladnog sladoleda i vrućeg flambiranog voća jest pravi gastronomski užitak.
Flambirano voće sa sladoledom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti flambirano voće sa sladoledom. - voćni kompot ((od miješanog voća)), maslac, smeđi šećer, muškatni oraščić, cimet, naranča, rum, sladoled (od vanilije), U tavi rastopimo maslac, dodamo smeđi šećer i pričekamo da se šećer karamelizira. ; Zatim ulijemo rum, usplamtimo (flambiramo), dodamo ½ žlice naribane korice naranče, ulijemo sok od kompota, narančin sok, dodamo muškatni oraščić i cimet, promiješamo i pričekamo da se šećer potpuno rastopi. ; Potom u umak dodamo miješano voće, promiješamo i pričekamo da prokuha. ; Na tanjur za posluživanje stavimo kuglicu sladoleda, oko nje složimo voće, sve prelijemo s malo umaka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- voćni kompot, 400 g (od miješanog voća)
- maslac, 2 žlice
- smeđi šećer, 80 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- cimet, 1/4 žličice
- naranča, 1
- rum, 60 ml
- sladoled, 300 g od vanilije
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi rastopimo maslac, dodamo smeđi šećer i pričekamo da se šećer karamelizira.
- Zatim ulijemo rum, usplamtimo (flambiramo), dodamo ½ žlice naribane korice naranče, ulijemo sok od kompota, narančin sok, dodamo muškatni oraščić i cimet, promiješamo i pričekamo da se šećer potpuno rastopi.
- Potom u umak dodamo miješano voće, promiješamo i pričekamo da prokuha.
- Na tanjur za posluživanje stavimo kuglicu sladoleda, oko nje složimo voće, sve prelijemo s malo umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |