- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Florentineri – Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu. – maslac, smeđi šećer, med (od bagrema), bademi (u listićima), marelice (sušenih), kandirano voće (miješanog), glatko brašno, čokolada za kuhanje, Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca. ; Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo. ; Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. ; Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. ; Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
; – Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vrijeme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više riječi i slova, pogledajte pripremu i uvjerite se i sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Florentineri – Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu. – maslac, smeđi šećer, med (od bagrema), bademi (u listićima), marelice (sušenih), kandirano voće (miješanog), glatko brašno, čokolada za kuhanje, Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca. ; Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo. ; Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. ; Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. ; Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -</div>
Florentineri
Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu.
Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vrijeme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više riječi i slova, pogledajte pripremu i uvjerite se i sami.
Florentineri - Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu. - maslac, smeđi šećer, med (od bagrema), bademi (u listićima), marelice (sušenih), kandirano voće (miješanog), glatko brašno, čokolada za kuhanje, Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca. ; Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo. ; Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. ; Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. ; Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca.
- Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo.
- Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
- Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac.
- Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne.
- Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|