- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Florentineri – Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu. – maslac, smeđi šećer, med (od bagrema), bademi (u listićima), marelice (sušenih), kandirano voće (miješanog), glatko brašno, čokolada za kuhanje, Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca. ; Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo. ; Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. ; Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. ; Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
; – Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vrijeme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više riječi i slova, pogledajte pripremu i uvjerite se i sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Florentineri – Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu. – maslac, smeđi šećer, med (od bagrema), bademi (u listićima), marelice (sušenih), kandirano voće (miješanog), glatko brašno, čokolada za kuhanje, Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca. ; Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo. ; Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. ; Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. ; Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -</div>
Florentineri
Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu.
Poznati talijanski kolačići koji se pripremaju u vrijeme adventa i božičnih blagdana, jednostavno su fantastični. Stoga da ne trošimo više riječi i slova, pogledajte pripremu i uvjerite se i sami.
Florentineri - Saznajte kako pripremiti florentinere u našem video receptu. - maslac, smeđi šećer, med (od bagrema), bademi (u listićima), marelice (sušenih), kandirano voće (miješanog), glatko brašno, čokolada za kuhanje, Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca. ; Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi. ; Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo. ; Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta. ; Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac. ; Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne. ; Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Sušene marelice nasjeckamo, a u zagrijanoj tavi rastopimo 60 g maslaca.
- Zatim dodamo smeđi šećer i med te stalno miješajući zagrijavamo dok se šećer potpuno ne rastopi.
- Potom tavu maknemo s vatre, u nju prosijemo brašno, dodamo kandirano voće, sjeckane marelice, listiće badema i sve dobro izmiješamo.
- Od dobivene mješavine, na limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje, napravimo male hrpice i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 10-ak minuta.
- Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se ohlade, a za to vrijeme na pari rastopimo čokoladu i preostali maslac.
- Rastopljenom čokoladom premažemo donju stranu kolačića i ostavimo ih da se hlade dok se čokolada ne stvrdne.
- Florentineri su gotovi i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.73
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
florentineri recept,
Jela koja su danas popularna:
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Stifado - gulaš s junetinom i ljutikom na grčki način
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
130 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Buhtle s pekmezom od šljiva
Votes: 48
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
110 min
Almo Čatlak
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Steak na način "teriyaki"
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva i šparoga
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)