- Francuski začin
- 45 min
- 5 porcije
- Vrlo kalorično
- Srednje zahtjevno
- Sadrži jaja i mlijeko
Fondant au chocolat, kojeg zovu i sufle ili čokoladna lava je mali kolač koji se servira uz sladoled i voće. Ideja je bila spojiti vruće i hladno tako da se kolačić, koji se peče svega nekoliko minuta, servira vruć.
Fondant au chocolat
U našem receptu saznajte kako pripremiti Fondant au chocolat.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 2 komada
- maslac, 90 grama
- čokolada, 100 grama s visokim udjelom kakaa (min 70%)
- agavin sirup, 2 žlice
- vanilin šećer, 1 vrećica
- brašno, 2 žlice
- kakao, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na pari rastopite maslac i čokoladu.
- Pomiješajte jaja s agavinim sirupom i vanilin šećerom te dobro umutite.
- Jaja dodajte rastopljenoj čokoladi. Sve dobro umiješajte.
- Kad se sjedne polako dodajte brašno (naravno, uz miješanje).
- Smjesu izlijte u kalupe za muffine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 13-15 minuta.
- Kad su gotovi, okrenite kalup naopačke i lagano tucite po kalupu dok muffini ne ispadnu.
- Servirajte uz hladan sladoled od vanilije i žlicu marmelade od šumskog voća.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |