- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Fondue sa sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fondue sa sirom.
Fondue sa sirom je poznati švicarski specijalitet, a ako ga pripremite za svoje najmilije, ugodno ćete se družiti uz ukusan obrok.
Fondue sa sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fondue sa sirom. - sir gruyere, sir ementaler, sir cheddar, kukuruzno brašno, rakija (voćne), češnjak, bijelo vino, limun, sol, bijeli papar, muškatni oraščić, U zdjelicu stavimo kukuruzno brašno, dodamo voćnu rakiju i izmiješamo sastojke. ; Unutrašnjost posude za fondue utrljamo prerezanom stranom režnja češnjaka, te u nju ulijemo bijelo vino, stavimo na vatru i pričekamo da zavrije. ; Zatim smanjimo vatru, te uz stalno miješanje postepeno, kako bi se potpuno rastopili, dodajemo mješavinu naribanih sireva. ; Potom u sir umiješamo mješavinu kukuruznog brašna i voćne rakije, sok polovice limuna, prstohvat muškatnog oraščića, začinimo solju i bijelim paprom, te dalje miješamo dok smjesa ne postane kremasta. ; Uz fondue poslužimo na kockice narezan čvrsti seljački kruh ili narezane kobasice ili „al dente“ kuhano povrće.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir gruyere, 250 g
- sir ementaler, 250 g
- sir cheddar, 250 g
- kukuruzno brašno, 1 žlica
- rakija, 20 ml voćne
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 450 ml
- limun, 1/2
- sol
- bijeli papar
- muškatni oraščić
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelicu stavimo kukuruzno brašno, dodamo voćnu rakiju i izmiješamo sastojke.
- Unutrašnjost posude za fondue utrljamo prerezanom stranom režnja češnjaka, te u nju ulijemo bijelo vino, stavimo na vatru i pričekamo da zavrije.
- Zatim smanjimo vatru, te uz stalno miješanje postepeno, kako bi se potpuno rastopili, dodajemo mješavinu naribanih sireva.
- Potom u sir umiješamo mješavinu kukuruznog brašna i voćne rakije, sok polovice limuna, prstohvat muškatnog oraščića, začinimo solju i bijelim paprom, te dalje miješamo dok smjesa ne postane kremasta.
- Uz fondue poslužimo na kockice narezan čvrsti seljački kruh ili narezane kobasice ili „al dente“ kuhano povrće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |