- Miro Biondić
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Francuska juha od luka
Saznajte kako pripremiti francusku juhu od luka u našem video receptu.
Ovo je juha nad juhama, pravi biser francuske gastronomije. Ako je pripremate kao predjelo, budite oprezni! Može vam se dogoditi da nakon cijelog ručka za koji ste se jako potrudili svi još uvijek pričaju samo o juhi.
Francuska juha od luka - Saznajte kako pripremiti francusku juhu od luka u našem video receptu. - luk, kruh (francuz), sir ementaler, goveđa juha iz kocke, maslac, češnjak, bijelo vino, sol i papar, Na masnoći popržimo luk narezan na tanke kolutiće dok ne dobije svjetlo žutu boju, češnjak i lovorov list. ; Tada dolijemo juhu i bijelo vino, solimo i paprimo te na blagoj vatri kuhamo još nekoliko minuta. ; Kriške kruha prepržimo u tavi s obje strane (pazimo da ne izgori).; Iz juhe izvadimo lovorov list i oprezno je ulijemo u zemljane posudice.; Odozgo na svaku položimo po dvije kriške kruha posipamo sirom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200 stupnjeva 8-10 minuta. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- luk, 2 glavice
- kruh, 8 kriški francuz
- sir ementaler, 200 g
- goveđa juha, 4 šalice iz kocke
- maslac, 30 g
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 2 dl
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na masnoći popržimo luk narezan na tanke kolutiće dok ne dobije svjetlo žutu boju, češnjak i lovorov list.
- Tada dolijemo juhu i bijelo vino, solimo i paprimo te na blagoj vatri kuhamo još nekoliko minuta.
- Kriške kruha prepržimo u tavi s obje strane (pazimo da ne izgori).
- Iz juhe izvadimo lovorov list i oprezno je ulijemo u zemljane posudice.
- Odozgo na svaku položimo po dvije kriške kruha posipamo sirom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200 stupnjeva 8-10 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |