- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Frigana bijela riba
U našem video receptu saznajte kako pripremiti friganu bijelu ribu.
Najbolje stvari u životu su ujedno i one koje su najjednostavnije, a u njih svakako spada i riba pripremljena na ovaj način. Treba Vam samo pokoja fina ribica i desetak minuta vremena i ukusan i zdrav obrok je tu!
Frigana bijela riba - U našem video receptu saznajte kako pripremiti friganu bijelu ribu. - bijela riba (miješane (kanjac, list, kovač, arbun)), rukola, limun, peršin (sjeckani), ulje, maslinovo ulje, brašno, sol, Ribu očistimo, operemo, ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom. ; Zatim ribu uvaljamo u oštro brašno, otresemo, stavimo pržiti u duboko ulje sa svake strane nekoliko minuta. ; Prženu ribu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, posolimo je i poslužimo na gnijezdu od rukole. ; Ribu, po želji posipamo sjeckanim peršinom, pokapamo maslinovim uljem i sokom od limuna.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 1.5 kg miješane (kanjac, list, kovač, arbun)
- rukola, 50 g
- limun, 2
- peršin, 2 žlica sjeckani
- ulje
- maslinovo ulje
- brašno
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo, operemo, ocijedimo i osušimo kuhinjskom krpom.
- Zatim ribu uvaljamo u oštro brašno, otresemo, stavimo pržiti u duboko ulje sa svake strane nekoliko minuta.
- Prženu ribu izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, posolimo je i poslužimo na gnijezdu od rukole.
- Ribu, po želji posipamo sjeckanim peršinom, pokapamo maslinovim uljem i sokom od limuna.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |