- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Frikadelu zupa – latvijska juha s mesnim okruglicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti frikadelu zupu – latvijsku juhu s mesnim okruglicama. – mesni temeljac, mljevena junetina, jaje, krušne mrvice, krumpir, maslac, mrkva, brašno, vlasac (sjeckani), sol i papar ((svježe mljeveni)), Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, a mrkvu ogulimo i naribamo. ; Mljeveno meso stavimo u posudu sjekača, dodamo jaje, začinimo solju i paprom, ulijemo cca. 100 ml juhe, dodamo krušne mrvice i u sjekaču izradimo smjesu. ; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih na stranu. ; U lonac s vrućom juhom dodamo kockice krumpira i mesne okruglice, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15 minuta kuhanja, u tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pirjamo ju 3-4 minute. ; Potom mrkvu posipamo brašnom, promiješamo i dodamo u lonac s juhom, krumpirom i mesnim okruglicama, promiješamo i kuhamo još 10 minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; – Mrkva je veliki izvor antioksidansa – karotenoida, koji pomažu u zaštiti od bolesti krvožilnog sustava, tumora, regulaciji šećera u krvi i poboljšanju vida, a kad se kombinira s krumpirom i mesnim okruglicama, dobijemo jednu jako, jako finu juhu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Frikadelu zupa – latvijska juha s mesnim okruglicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti frikadelu zupu – latvijsku juhu s mesnim okruglicama. – mesni temeljac, mljevena junetina, jaje, krušne mrvice, krumpir, maslac, mrkva, brašno, vlasac (sjeckani), sol i papar ((svježe mljeveni)), Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, a mrkvu ogulimo i naribamo. ; Mljeveno meso stavimo u posudu sjekača, dodamo jaje, začinimo solju i paprom, ulijemo cca. 100 ml juhe, dodamo krušne mrvice i u sjekaču izradimo smjesu. ; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih na stranu. ; U lonac s vrućom juhom dodamo kockice krumpira i mesne okruglice, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15 minuta kuhanja, u tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pirjamo ju 3-4 minute. ; Potom mrkvu posipamo brašnom, promiješamo i dodamo u lonac s juhom, krumpirom i mesnim okruglicama, promiješamo i kuhamo još 10 minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -</div>
Frikadelu zupa - latvijska juha s mesnim okruglicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti frikadelu zupu - latvijsku juhu s mesnim okruglicama.
Mrkva je veliki izvor antioksidansa - karotenoida, koji pomažu u zaštiti od bolesti krvožilnog sustava, tumora, regulaciji šećera u krvi i poboljšanju vida, a kad se kombinira s krumpirom i mesnim okruglicama, dobijemo jednu jako, jako finu juhu.
Frikadelu zupa - latvijska juha s mesnim okruglicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti frikadelu zupu - latvijsku juhu s mesnim okruglicama. - mesni temeljac, mljevena junetina, jaje, krušne mrvice, krumpir, maslac, mrkva, brašno, vlasac (sjeckani), sol i papar ((svježe mljeveni)), Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, a mrkvu ogulimo i naribamo. ; Mljeveno meso stavimo u posudu sjekača, dodamo jaje, začinimo solju i paprom, ulijemo cca. 100 ml juhe, dodamo krušne mrvice i u sjekaču izradimo smjesu. ; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih na stranu. ; U lonac s vrućom juhom dodamo kockice krumpira i mesne okruglice, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15 minuta kuhanja, u tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pirjamo ju 3-4 minute. ; Potom mrkvu posipamo brašnom, promiješamo i dodamo u lonac s juhom, krumpirom i mesnim okruglicama, promiješamo i kuhamo još 10 minuta. ; Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, a mrkvu ogulimo i naribamo.
- Mljeveno meso stavimo u posudu sjekača, dodamo jaje, začinimo solju i paprom, ulijemo cca. 100 ml juhe, dodamo krušne mrvice i u sjekaču izradimo smjesu.
- Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo okruglice i stavimo ih na stranu.
- U lonac s vrućom juhom dodamo kockice krumpira i mesne okruglice, a kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15 minuta kuhanja, u tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo naribanu mrkvu, posolimo, promiješamo i pirjamo ju 3-4 minute.
- Potom mrkvu posipamo brašnom, promiješamo i dodamo u lonac s juhom, krumpirom i mesnim okruglicama, promiješamo i kuhamo još 10 minuta.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|