- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
        Fritaja od liganja i mladog luka    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od liganja i mladog luka.     
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - lignje, 600 g (očišćene i narezane)
- jaja, 5 komada
- mladi luk, 1 vezica
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- češnjak, 1 režanj
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - U zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo narezane lignje i prijamo ih na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme oprani luk očistimo i narežemo na kolutiće. Lignje malo izmiješamo.
- Preko liganja narežemo jedan režanj češnjaka. Lignje začinimo s talijanskom mješavinom začina. Nakon 7-8 minuta u tavu dodamo narezani mladi luk i izmiješamo sastojke.
- Za to vrijeme jaja stavimo u zdjelu, dodamo sjeckani peršin i sol te ih dobro umutimo. Jaja prelijemo preko liganja i luka. Potrebno je pripaziti da se jaja previše ne zgrušaju te da ostanu lagano mekana i sočna. Kajganu posipamo svježe mljevenim paprom i ukrasimo listićem bosiljka.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





