- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fritaja od liganja i mladog luka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od liganja i mladog luka. – lignje ((očišćene i narezane)), jaje, mladi luk, peršin ((sjeckani)), češnjak, talijanska mješavina začina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), U zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo narezane lignje i prijamo ih na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme oprani luk očistimo i narežemo na kolutiće. Lignje malo izmiješamo. ; Preko liganja narežemo jedan režanj češnjaka. Lignje začinimo s talijanskom mješavinom začina. Nakon 7-8 minuta u tavu dodamo narezani mladi luk i izmiješamo sastojke.; Za to vrijeme jaja stavimo u zdjelu, dodamo sjeckani peršin i sol te ih dobro umutimo. Jaja prelijemo preko liganja i luka. Potrebno je pripaziti da se jaja previše ne zgrušaju te da ostanu lagano mekana i sočna. Kajganu posipamo svježe mljevenim paprom i ukrasimo listićem bosiljka.; –
Fritaja od liganja i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od liganja i mladog luka.
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo narezane lignje i prijamo ih na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme oprani luk očistimo i narežemo na kolutiće. Lignje malo izmiješamo.
- Preko liganja narežemo jedan režanj češnjaka. Lignje začinimo s talijanskom mješavinom začina. Nakon 7-8 minuta u tavu dodamo narezani mladi luk i izmiješamo sastojke.
- Za to vrijeme jaja stavimo u zdjelu, dodamo sjeckani peršin i sol te ih dobro umutimo. Jaja prelijemo preko liganja i luka. Potrebno je pripaziti da se jaja previše ne zgrušaju te da ostanu lagano mekana i sočna. Kajganu posipamo svježe mljevenim paprom i ukrasimo listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 49
Rating: 4.67
You: 1
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
punjene lignje, lignje recepti, recepti od liganja,
Jela koja su danas popularna:
Piletina u umaku od rajčice s tjesteninom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Fina Malinić
Brudet od ugora na ribarski način
Votes: 28
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.79
You: 5
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Zapečene punjene paprike s mljevenim mesom
Votes: 49
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Toplo hladna salata s tvrdo kuhanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Svinjski medaljoni s kremastim umakom s tartufima
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Janjetina na lešo s umakom od rajčice
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Morski pas u umaku od limuna
Votes: 24
Rating: 4.75
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)