- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fritaja od liganja i mladog luka – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od liganja i mladog luka. – lignje ((očišćene i narezane)), jaje, mladi luk, peršin ((sjeckani)), češnjak, talijanska mješavina začina, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), U zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo narezane lignje i prijamo ih na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme oprani luk očistimo i narežemo na kolutiće. Lignje malo izmiješamo. ; Preko liganja narežemo jedan režanj češnjaka. Lignje začinimo s talijanskom mješavinom začina. Nakon 7-8 minuta u tavu dodamo narezani mladi luk i izmiješamo sastojke.; Za to vrijeme jaja stavimo u zdjelu, dodamo sjeckani peršin i sol te ih dobro umutimo. Jaja prelijemo preko liganja i luka. Potrebno je pripaziti da se jaja previše ne zgrušaju te da ostanu lagano mekana i sočna. Kajganu posipamo svježe mljevenim paprom i ukrasimo listićem bosiljka.; –
Fritaja od liganja i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od liganja i mladog luka.
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo narezane lignje i prijamo ih na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme oprani luk očistimo i narežemo na kolutiće. Lignje malo izmiješamo.
- Preko liganja narežemo jedan režanj češnjaka. Lignje začinimo s talijanskom mješavinom začina. Nakon 7-8 minuta u tavu dodamo narezani mladi luk i izmiješamo sastojke.
- Za to vrijeme jaja stavimo u zdjelu, dodamo sjeckani peršin i sol te ih dobro umutimo. Jaja prelijemo preko liganja i luka. Potrebno je pripaziti da se jaja previše ne zgrušaju te da ostanu lagano mekana i sočna. Kajganu posipamo svježe mljevenim paprom i ukrasimo listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 50 Rating: 4.64 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
punjene lignje, lignje recepti,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Puding od riže s kandiranim voćem
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Gratinirane školjke sa začinskim biljem
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Bakalar s pancetom, maslacem i začinskim biljem
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Frittata s rajčicama i bosiljkom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Salata s buđolom, feta sirom, špinatom i couscousom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Široki rezanci s povrćem iz tave
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pileći nuggets
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)