- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fritaja od liganja i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od liganja i mladog luka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 600 g (očišćene i narezane)
- jaja, 5 komada
- mladi luk, 1 vezica
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- češnjak, 1 režanj
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zagrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje dodamo narezane lignje i prijamo ih na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme oprani luk očistimo i narežemo na kolutiće. Lignje malo izmiješamo.
- Preko liganja narežemo jedan režanj češnjaka. Lignje začinimo s talijanskom mješavinom začina. Nakon 7-8 minuta u tavu dodamo narezani mladi luk i izmiješamo sastojke.
- Za to vrijeme jaja stavimo u zdjelu, dodamo sjeckani peršin i sol te ih dobro umutimo. Jaja prelijemo preko liganja i luka. Potrebno je pripaziti da se jaja previše ne zgrušaju te da ostanu lagano mekana i sočna. Kajganu posipamo svježe mljevenim paprom i ukrasimo listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |