- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fritaja od sipe i mladog luka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritaju od sipe i mladog luka.
Osvježavajuće, jednostavno, brzo i ukusno jelo od sipa, jaja i mladog luka. Svakako probati!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sipa, 600 g svježe
- jaja, 5
- mladi luk, 1 vezica
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sipu očistimo, operemo i narežemo na tanke trakice, mladi luk očistimo i narežemo ga na kolutiće, a jaja umutimo.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane sipe i pržimo ih na srednje jakoj vatri 4-5 minuta.
- Zatim dodamo kolutiće luka, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta prženja ulijemo umućena jaja, dodamo sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, promiješamo i pržimo samo minutu, dvije, pazeći da fritaja ostane sočna.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |