- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Fritata od povrća s krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu od povrća s krem sirom.
Radili ste svakakve fritate, ali ovakvu koja je prepuna različitih okusa povrća, pa još zapečena u pećnici još niste. Možete nam vjerovati na riječ kada kažemo da je odlična ili, još bolje, sami se uvjerite.
Fritata od povrća s krem sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu od povrća s krem sirom. - slanina, češnjak, ružmarin (sušenog, mrvljenog), tikvice, kukuruz iz konzerve, špinat (smrznutog), jaje, krem sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega slaninu nasjeckamo, a tikvice očistimo i narežemo na kolutiće. Zatim u ugrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo slaninu i kratko je pržimo. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo tikvice, malo posolimo i popaprimo, te pirjamo dok malo ne omekšaju. ; Zatim dodamo sušeni mrvljeni ružmarin, kukuruz iz konzerve, smrznuti špinat i sve zajedno pržimo dok špinat ne omekša. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, začinimo ih solju i paprom, te njima prelijemo sastojke u tavi. Zatim smanjimo vatru i ostavimo da se peče. ; Nakon 5 minuta pečenja, kada se fritata malo stvrdnula, po njoj stavimo komadiće krem sira i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- slanina, 100 g
- češnjak, 1 režanj
- ružmarin, 1/2 žličice sušenog, mrvljenog
- tikvice, 2 male
- kukuruz iz konzerve, 300 g
- špinat, 400 g smrznutog
- jaja, 8
- krem sir, 150 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega slaninu nasjeckamo, a tikvice očistimo i narežemo na kolutiće. Zatim u ugrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo slaninu i kratko je pržimo.
- Potom dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo tikvice, malo posolimo i popaprimo, te pirjamo dok malo ne omekšaju.
- Zatim dodamo sušeni mrvljeni ružmarin, kukuruz iz konzerve, smrznuti špinat i sve zajedno pržimo dok špinat ne omekša.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, začinimo ih solju i paprom, te njima prelijemo sastojke u tavi. Zatim smanjimo vatru i ostavimo da se peče.
- Nakon 5 minuta pečenja, kada se fritata malo stvrdnula, po njoj stavimo komadiće krem sira i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |