- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fritata s pancetom i svježom tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s pancetom i svježom tjesteninom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špageti, 200 g
- pancete, 50 g
- sir ribanac, 200 g (naribani)
- jaja, 4 komada
- vlasac, 1 žlica (sjeckani)
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- sušeni origano, 1 žličica
- majčina dušica, 1 žličica
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- češnjak, 1 režanj
- maslac, 60 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vrelu posoljenu vodu stavimo svježu tjesteninu špagete i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme narežemo pancetu na komadiće i stavimo u zagrijanu tavu na malo ulja i maslaca. Pancetu pržimo dok ne postane staklasta.
- Dok se panceta prži možemo umutiti jaja. Jaja razbijemo u zdjelu, dodamo začine, bosiljak i majčinu dušicu, malo ljute papričice ili chilija, svježe sjeckani peršin i mljevenu crvenu papriku. Sve sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
- Na prženu pancetu dodamo na listiće narezan češnjak. Kad češnjak počne puštati miris u tavu dodamo kuhanu tjesteninu. Kuhanu tjesteninu s pancetom stavimo u lim za pečenje i prelijemo s umućenim jajima. Povrh svega naribamo svježi parmezan i sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15-tak minuta.
- Gotovu fritatu poslužimo i ukrasimo listićem bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |