- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fritata s piletinom i špinatom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s piletinom i špinatom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 400 g
- luk, 1 glavica
- špinat, 600 g (svježi)
- kruh, 6 kriški (bez kore)
- jaja, 8 komada
- naribani tvrdi sir, 50 g
- bijeli grah, 100 g
- maslac, 20 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruh i piletinu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U manju tavu ulijemo maslinovo ulje i dodamo kockice kruha. U veću tavu ulijemo maslinovo ulje i dodamo luk. Kad je luk omekšao dodamo na kockice narezanu piletinu. Sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. Potom dodamo špinat i pričekamo da svi sastojci omekšaju zatim izvadimo s vatre.
- U čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, posolimo, dodamo naribani tvrdi sir i pjenjačom izmiješamo. Kad smo umutili jaja u zdjelu s jajima dodamo špinat s piletinom, ocijeđeni bijeli grah, začinimo mješavinom talijanskih začina, a na samom kraju umiješamo pržene kockice kruha.
- Stjenke kalupa premažemo s maslacem, a na dno stavimo papir za pečenje. Kalup napunimo pripremljenom smjesom i stavimo u zagrijanu pećnicu za 180°C, 40-tak minuta. Ohlađenu fritatu narežemo na kriške i poslužimo na tanjure. Kao ukras dodamo nekoliko listića svježeg peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |