- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Fritata s piletinom i špinatom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s piletinom i špinatom.    
        
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - pileći file, 400 g
 - luk, 1 glavica
 - špinat, 600 g (svježi)
 - kruh, 6 kriški (bez kore)
 - jaja, 8 komada
 - naribani tvrdi sir, 50 g
 - bijeli grah, 100 g
 - maslac, 20 g
 - ekstra djevičansko maslinovo ulje
 - sol
 - papar (svježe mljeveni)
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Kruh i piletinu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U manju tavu ulijemo maslinovo ulje i dodamo kockice kruha. U veću tavu ulijemo maslinovo ulje i dodamo luk. Kad je luk omekšao dodamo na kockice narezanu piletinu. Sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta. Potom dodamo špinat i pričekamo da svi sastojci omekšaju zatim izvadimo s vatre.
 - U čistu zdjelu razbijemo cijela jaja, posolimo, dodamo naribani tvrdi sir i pjenjačom izmiješamo. Kad smo umutili jaja u zdjelu s jajima dodamo špinat s piletinom, ocijeđeni bijeli grah, začinimo mješavinom talijanskih začina, a na samom kraju umiješamo pržene kockice kruha.
 - Stjenke kalupa premažemo s maslacem, a na dno stavimo papir za pečenje. Kalup napunimo pripremljenom smjesom i stavimo u zagrijanu pećnicu za 180°C, 40-tak minuta. Ohlađenu fritatu narežemo na kriške i poslužimo na tanjure. Kao ukras dodamo nekoliko listića svježeg peršina.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





