- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Fritata s povrćem i piletinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s povrćem i piletinom. – špinat (svježeg), pileći file, jaje, bijeli grah (iz konzerve), kruh ((prženih kockica)), parmezan (naribanog), luk, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu narežemo na kockice, špinat očistimo, operemo i ocijedimo, luk nasjeckamo, a jaja razbijemo u zdjelu. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslacem, a dno obložimo papirom za pečenje. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. ; Zatim u tavu dodamo listove špinata i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajima dodamo naribani parmezan i dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo grah iz konzerve, promiješamo i mješavinu stavimo na stranu. ; Nakon 10-ak minuta pirjanja tavu s piletinom i špinatom maknemo s vatre i pričekamo dvije, tri minute da se sastojci malo ohlade. ; Potom sastojke dodamo u zdjelu s mješavinom jaja, sira i graha, dodamo pržene kockice kruha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u pripremljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotovu fritatu izvadimo iz pećnice da se ohladi, iskrenemo ju na dlan jedne ruke, odvojimo papir za pečenje, stavimo na tanjur i poslužimo.
; – Ova fritata obogaćena piletinom, špinatom, grahom i prženim kockicama kruha, svakako zaslužuje Vašu pozornost! A zašto, uvjerite se sami.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fritata s povrćem i piletinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s povrćem i piletinom. – špinat (svježeg), pileći file, jaje, bijeli grah (iz konzerve), kruh ((prženih kockica)), parmezan (naribanog), luk, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu narežemo na kockice, špinat očistimo, operemo i ocijedimo, luk nasjeckamo, a jaja razbijemo u zdjelu. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslacem, a dno obložimo papirom za pečenje. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. ; Zatim u tavu dodamo listove špinata i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajima dodamo naribani parmezan i dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo grah iz konzerve, promiješamo i mješavinu stavimo na stranu. ; Nakon 10-ak minuta pirjanja tavu s piletinom i špinatom maknemo s vatre i pričekamo dvije, tri minute da se sastojci malo ohlade. ; Potom sastojke dodamo u zdjelu s mješavinom jaja, sira i graha, dodamo pržene kockice kruha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u pripremljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotovu fritatu izvadimo iz pećnice da se ohladi, iskrenemo ju na dlan jedne ruke, odvojimo papir za pečenje, stavimo na tanjur i poslužimo.
; -</div>
Fritata s povrćem i piletinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s povrćem i piletinom.
Ova fritata obogaćena piletinom, špinatom, grahom i prženim kockicama kruha, svakako zaslužuje Vašu pozornost! A zašto, uvjerite se sami.
Fritata s povrćem i piletinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu s povrćem i piletinom. - špinat (svježeg), pileći file, jaje, bijeli grah (iz konzerve), kruh ((prženih kockica)), parmezan (naribanog), luk, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Piletinu narežemo na kockice, špinat očistimo, operemo i ocijedimo, luk nasjeckamo, a jaja razbijemo u zdjelu. ; Vatrostalnu posudu premažemo maslacem, a dno obložimo papirom za pečenje. ; U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. ; Zatim u tavu dodamo listove špinata i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu s jajima dodamo naribani parmezan i dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo grah iz konzerve, promiješamo i mješavinu stavimo na stranu. ; Nakon 10-ak minuta pirjanja tavu s piletinom i špinatom maknemo s vatre i pričekamo dvije, tri minute da se sastojci malo ohlade. ; Potom sastojke dodamo u zdjelu s mješavinom jaja, sira i graha, dodamo pržene kockice kruha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u pripremljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotovu fritatu izvadimo iz pećnice da se ohladi, iskrenemo ju na dlan jedne ruke, odvojimo papir za pečenje, stavimo na tanjur i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Piletinu narežemo na kockice, špinat očistimo, operemo i ocijedimo, luk nasjeckamo, a jaja razbijemo u zdjelu.
- Vatrostalnu posudu premažemo maslacem, a dno obložimo papirom za pečenje.
- U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, kockice piletine, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta.
- Zatim u tavu dodamo listove špinata i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelu s jajima dodamo naribani parmezan i dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo grah iz konzerve, promiješamo i mješavinu stavimo na stranu.
- Nakon 10-ak minuta pirjanja tavu s piletinom i špinatom maknemo s vatre i pričekamo dvije, tri minute da se sastojci malo ohlade.
- Potom sastojke dodamo u zdjelu s mješavinom jaja, sira i graha, dodamo pržene kockice kruha, sve zajedno nježno izmiješamo, premjestimo u pripremljenu vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Gotovu fritatu izvadimo iz pećnice da se ohladi, iskrenemo ju na dlan jedne ruke, odvojimo papir za pečenje, stavimo na tanjur i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|