- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fritata sa smeđim šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu sa smeđim šampinjonima. – šampinjoni (smeđih), limun, jaje, vrhnje za kuhanje, sir gouda, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Gljive očetkamo, očistimo, odrežemo im stapke i narežemo ih na kriške, sir grubo naribamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo gljive, začinimo solju i paprom, ulijemo 10 ml limunovog soka, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta, kad ispari sva tekućina, gljive izvadimo na stranu. ; U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih solju i paprom, dodamo sjeckani peršin i pjenjačom umutimo jaja. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i dobivenu mješavinu prelijemo u tavu s vatrostalnom drškom. ; Potom dodamo polovinu šampinjona, posipamo naribanim sirom, preko svega rasporedimo preostale šampinjone i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 20-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Divlji peršin je bio omiljena hrana dinosaura, zbog velike količine proteina i masti, a danas „pitomi“ peršin koristimo kao sušeni i svježi začin koji jelima daje posebnu aromu i svježinu pa tako i ovoj fritati, osim jaja, šampinjona, vrhnja i sira, peršin daje posebnu aromu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fritata sa smeđim šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu sa smeđim šampinjonima. – šampinjoni (smeđih), limun, jaje, vrhnje za kuhanje, sir gouda, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Gljive očetkamo, očistimo, odrežemo im stapke i narežemo ih na kriške, sir grubo naribamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo gljive, začinimo solju i paprom, ulijemo 10 ml limunovog soka, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta, kad ispari sva tekućina, gljive izvadimo na stranu. ; U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih solju i paprom, dodamo sjeckani peršin i pjenjačom umutimo jaja. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i dobivenu mješavinu prelijemo u tavu s vatrostalnom drškom. ; Potom dodamo polovinu šampinjona, posipamo naribanim sirom, preko svega rasporedimo preostale šampinjone i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 20-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Fritata sa smeđim šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu sa smeđim šampinjonima.
Divlji peršin je bio omiljena hrana dinosaura, zbog velike količine proteina i masti, a danas „pitomi“ peršin koristimo kao sušeni i svježi začin koji jelima daje posebnu aromu i svježinu pa tako i ovoj fritati, osim jaja, šampinjona, vrhnja i sira, peršin daje posebnu aromu.
Fritata sa smeđim šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu sa smeđim šampinjonima. - šampinjoni (smeđih), limun, jaje, vrhnje za kuhanje, sir gouda, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Gljive očetkamo, očistimo, odrežemo im stapke i narežemo ih na kriške, sir grubo naribamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo gljive, začinimo solju i paprom, ulijemo 10 ml limunovog soka, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta, kad ispari sva tekućina, gljive izvadimo na stranu. ; U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih solju i paprom, dodamo sjeckani peršin i pjenjačom umutimo jaja. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i dobivenu mješavinu prelijemo u tavu s vatrostalnom drškom. ; Potom dodamo polovinu šampinjona, posipamo naribanim sirom, preko svega rasporedimo preostale šampinjone i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 20-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Gljive očetkamo, očistimo, odrežemo im stapke i narežemo ih na kriške, sir grubo naribamo, a limunov sok iscijedimo.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo gljive, začinimo solju i paprom, ulijemo 10 ml limunovog soka, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta, kad ispari sva tekućina, gljive izvadimo na stranu.
- U zdjelu razbijemo jaja, začinimo ih solju i paprom, dodamo sjeckani peršin i pjenjačom umutimo jaja.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i dobivenu mješavinu prelijemo u tavu s vatrostalnom drškom.
- Potom dodamo polovinu šampinjona, posipamo naribanim sirom, preko svega rasporedimo preostale šampinjone i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 20-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 63
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|