Frittata s rajčicama i bosiljkom

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Frittata s rajčicama i bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom.

Zahvaljujući svojoj ljusci, jaje je jedina namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost ako ga kuhamo, dok ju pečenjem gubi. No da nadoknadimo izgubljeno, dodali smo mini rajčice i dobili fino i ukusno jelo.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute.
  3. Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo.
  4. Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja.
  5. Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo.
  6. Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: