- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 25 min
 
												
					- 4 porcije
 
													- Srednje kalorično
  
													- Jednostavna priprema
  
								
				
									- Sadrži jaja i mlijeko
  
							
			
			
				
		
		Frittata s rajčicama i bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom. – jaje, parmezan (naribanog), mini rajčica, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. ; Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. ; Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. ; Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
;  – Zahvaljujući svojoj ljusci, jaje je jedina namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost ako ga kuhamo, dok ju pečenjem gubi. No da nadoknadimo izgubljeno, dodali smo mini rajčice i dobili fino i ukusno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Frittata s rajčicama i bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom. – jaje, parmezan (naribanog), mini rajčica, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. ; Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. ; Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. ; Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Frittata s rajčicama i bosiljkom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom.    
         
     
                
        
            
        Zahvaljujući svojoj ljusci, jaje je jedina namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost ako ga kuhamo, dok ju pečenjem gubi. No da nadoknadimo izgubljeno, dodali smo mini rajčice i dobili fino i ukusno jelo.
Frittata s rajčicama i bosiljkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom. - jaje, parmezan (naribanog), mini rajčica, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. ; Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. ; Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. ; Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. 
 - U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. 
 - Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. 
 - Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. 
 - Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. 
 - Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 47 
        Rating: 4.7 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:25minuta         | 
                                
            
         |