- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Frittata s rajčicama i bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom. – jaje, parmezan (naribanog), mini rajčica, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. ; Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. ; Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. ; Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
; – Zahvaljujući svojoj ljusci, jaje je jedina namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost ako ga kuhamo, dok ju pečenjem gubi. No da nadoknadimo izgubljeno, dodali smo mini rajčice i dobili fino i ukusno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Frittata s rajčicama i bosiljkom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom. – jaje, parmezan (naribanog), mini rajčica, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. ; Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. ; Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. ; Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
; -</div>
Frittata s rajčicama i bosiljkom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom.
Zahvaljujući svojoj ljusci, jaje je jedina namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost ako ga kuhamo, dok ju pečenjem gubi. No da nadoknadimo izgubljeno, dodali smo mini rajčice i dobili fino i ukusno jelo.
Frittata s rajčicama i bosiljkom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti frittatu s rajčicama i bosiljkom. - jaje, parmezan (naribanog), mini rajčica, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo. ; Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja. ; Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo. ; Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mini rajčice prepolovimo, a jaja umutimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo rajčice i pržimo ih 1-2 minute.
- Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo parmezan, malo posolimo i izmiješamo.
- Zatim u tavu dodamo listiće bosiljka, ulijemo mješavinu jaja i sira i pečemo na laganoj vatri 6-7 minuta, bez miješanja.
- Potom frittatu premjestimo na vatrostalni tanjur i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, da se zapeče odozgo.
- Nakon 5-6 minuta jelo izvadimo iz pećnice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|