- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fritule s jogurtom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jogurtom.
Fritule s jogurtom? Molim? Da, priznajemo da čudno zvuči. Ali ako pogledate video i poslušate naš savjet, dodatkom jogurta ova ukusna slastica ima još bolji okus, mekoću, podatnost i teksturu. Pokušajte i vi pripremiti ove „light“ fritule.
Fritule s jogurtom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritule s jogurtom. - jogurt, jaje, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo, glatko brašno, rum, ulje, šećer u prahu, U zdjelu s umućenim jajima, dodamo jogurt, rum, šećer, vanilin šećer i izmiješamo sastojke. ; U zasebnoj posudi pomiješamo brašno i prašak za pecivo. Potom, miješajući pjenjačom mokru smjesu, u nju postupno dodajemo suhu smjesu od brašna i praška za pecivo, te dalje miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica. Dobivenu smjesu prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim žlicu umočimo u vruće ulje, zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću. ; Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jogurt, 200 ml
- jaja, 2
- šećer, 40 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- prašak za pecivo, 12 g
- glatko brašno, 300 g
- rum, 30 ml
- ulje
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu s umućenim jajima, dodamo jogurt, rum, šećer, vanilin šećer i izmiješamo sastojke.
- U zasebnoj posudi pomiješamo brašno i prašak za pecivo. Potom, miješajući pjenjačom mokru smjesu, u nju postupno dodajemo suhu smjesu od brašna i praška za pecivo, te dalje miješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu bez grudica. Dobivenu smjesu prekrijemo tanjurom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
- Zatim žlicu umočimo u vruće ulje, zagrabimo malo pripremljene smjese, a pomoću druge žlice smjesu guramo u vruću duboku masnoću.
- Fritule pržimo do zlatno žute boje, izvadimo ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće od prženja, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |