- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fusili s rajčicama i tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fusile s rajčicama i tunom.
Prekrasno jelo od tjestenine s izdašnim umakom od tune i rajčica, je nešto što bi svaki gurman trebao kušati. Ukoliko se i Vi smatrate gurmanom, pogledajte video i krenite!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pelati rajčice, 800 g
- tjestenina, 400 g (fusili)
- tuna iz konzerve, 250 g
- parmezan, 80 g
- češnjak, 2 režnj
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Parmezan naribamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo fusile i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Nakon 5 minuta kuhanja rajčica, u tavu dodamo ocijeđenu tunu, sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri, još 5 minuta.
- Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo ju naribanim parmezanom, prelijemo umakom od rajčica i tune i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |