- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Fusilli s dimljenim lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fusille s dimljenim lososom.
Tjestenina? Uvijek izbor za pet ako nas pitate. A još kad joj se doda dimljeni losos s vrhnjem za kuhanje teško je da Vam se neće svidjeti. Blaga aroma dimljenog lososa stopit će se s lososovom ikrom, a vrhnje će svemu dati potrebni kremast okus...
Fusilli s dimljenim lososom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fusille s dimljenim lososom. - tjestenina (fusilli), dimljeni losos, vrhnje za kuhanje, kavijar (od lososa), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((bijeli)), Prije svega u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. ; U zagrijanu tavu na dvije žlice maslinovog ulja, dodamo dimljeni losos narezan na komadiće i pržimo po prilici jednu minutu uz okretanje. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, a kada zavri sve zajedno kuhamo 5 minuta na laganoj vatri. ; Potom u tavu dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i dobro izmiješamo. ; Fusille s dimljenim lososom stavimo u tanjure, po vrhu svake porcije stavimo po jednu punu žličicu kavijara od lososa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g fusilli
- dimljeni losos, 150 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- kavijar, 4 žličice od lososa
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (bijeli)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U zagrijanu tavu na dvije žlice maslinovog ulja, dodamo dimljeni losos narezan na komadiće i pržimo po prilici jednu minutu uz okretanje.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, a kada zavri sve zajedno kuhamo 5 minuta na laganoj vatri.
- Potom u tavu dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i dobro izmiješamo.
- Fusille s dimljenim lososom stavimo u tanjure, po vrhu svake porcije stavimo po jednu punu žličicu kavijara od lososa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |