Fuži s divljim šparogama i morskim kozicama

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Fuži s divljim šparogama i morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu fuži s divljim šparogama i morskim kozicama.

Pogledajte ovaj video i naučite pripremati ukusno istarsko jelo u kojem jata morskih kozica lutaju kroz polja divljih šparoga.

Fuži s divljim šparogama i morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu fuži s divljim šparogama i morskim kozicama. - šparoge (divljih), tjestenina (fuži), češnjak, maslac, kozice (očišćenih repova), sir (punomasnog), maslinovo ulje, sol, U lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo fuže i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca 5 cm). ; U tavi ugrijemo pet žlica maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo pripremljene divlje šparoge i pirjamo na laganoj vatri 4-5 minuta. ; Zatim u tavu dodamo maslac i kada se rastopi dodamo očišćene repove morskih kozica, te pirjamo još dvije minute. ; Tjesteninu ocijedimo, dodama u tavu sa šparogama i kozicama, izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim sirom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo fuže i kuhamo po uputama na pakiranju.
  2. Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade (cca 5 cm).
  3. U tavi ugrijemo pet žlica maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak i čim pusti miris dodamo pripremljene divlje šparoge i pirjamo na laganoj vatri 4-5 minuta.
  4. Zatim u tavu dodamo maslac i kada se rastopi dodamo očišćene repove morskih kozica, te pirjamo još dvije minute.
  5. Tjesteninu ocijedimo, dodama u tavu sa šparogama i kozicama, izmiješamo, poslužimo na tanjure i posipamo naribanim sirom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 26
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: