- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Fuži s tartufima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s tartufima.
Tartuf, ta fina, aromatična te izuzetno skupa gljiva, jedan je od zaštitnih znakova Istre. Poznati su i talijanski i francuski tartufi, no mnogi tvrde da je baš istarski bijeli tartuf najbolji na svijetu. Kako bi se što više istaknula njegova aroma, najbolje ga je pripremiti sa ovako jednostavnim umakom i običnim istarskim fužima.
Fuži s tartufima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s tartufima. - tjestenina (istarskih fuža), tartufi (bijeli), tartufi (crni), maslac, vrhnje za kuhanje, sol i papar, Fuže stavimo u vrelu, pouljenu i posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da vrije 1-2 minute. ; Ugasimo vatru, dodamo na tanke listiće bijelog tartufa, kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i premjestimo na tanjure. ; Preko svake porcije po vrhu naribamo crne tartufe i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g istarskih fuža
- tartufi (bijeli), 20 g
- tartufi (crni), 20 g
- maslac, 80 g
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Fuže stavimo u vrelu, pouljenu i posoljenu vodu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da vrije 1-2 minute.
- Ugasimo vatru, dodamo na tanke listiće bijelog tartufa, kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i premjestimo na tanjure.
- Preko svake porcije po vrhu naribamo crne tartufe i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |