- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Zahtjevna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Fuži s umakom romesco – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s umakom romesco. – tjestenina (fuži ), svježa crvena paprika, bademi (blanširanih), lješnjaci, češnjak, mljevena crvena paprika (ljuta), bijeli vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Cijele paprike premažemo uljem, rasporedimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 45 minuta. ; Za to vrijeme lješnjake stavimo na ugrijanu tavu bez ulja i pržimo ih 10-ak minuta, povremeno miješajući. ; Zatim lješnjake izvadimo iz tave i pričekamo da se ohlade, a potom ih oljuštimo. ; Pečene paprike izvadimo iz pećnice, premjestimo ih u prikladnu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i pričekamo da se ohlade. ; Nakon 15-ak minuta paprike ocijedimo, ogulimo i očistimo od koštica, a lješnjake pomiješamo s bademima i sitno ih sameljemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u posudu sjekača stavimo očišćene paprike i protisnemo češnjak te izradimo smjesu. ; U tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo smjesu od paprika, mljevenu ljutu papriku, mljevene bademe i lješnjake, ulijemo ocat, začinimo solju i paprom te pirjamo 2-3 minute, stalno miješajući kuhačom. ; Kad je umak dobio izgled ajvara, dodamo kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; – Paprika sadrži četiri puta više vitamina C od naranče, a njegova količina ovisi o sorti paprike i podneblju uzgoja. A sad pripremite ovaj neobičan umak od pečenih paprika, koji svojim izgledom i okusom podsjeća na ajvar i uživajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Fuži s umakom romesco – U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s umakom romesco. – tjestenina (fuži ), svježa crvena paprika, bademi (blanširanih), lješnjaci, češnjak, mljevena crvena paprika (ljuta), bijeli vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Cijele paprike premažemo uljem, rasporedimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 45 minuta. ; Za to vrijeme lješnjake stavimo na ugrijanu tavu bez ulja i pržimo ih 10-ak minuta, povremeno miješajući. ; Zatim lješnjake izvadimo iz tave i pričekamo da se ohlade, a potom ih oljuštimo. ; Pečene paprike izvadimo iz pećnice, premjestimo ih u prikladnu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i pričekamo da se ohlade. ; Nakon 15-ak minuta paprike ocijedimo, ogulimo i očistimo od koštica, a lješnjake pomiješamo s bademima i sitno ih sameljemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u posudu sjekača stavimo očišćene paprike i protisnemo češnjak te izradimo smjesu. ; U tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo smjesu od paprika, mljevenu ljutu papriku, mljevene bademe i lješnjake, ulijemo ocat, začinimo solju i paprom te pirjamo 2-3 minute, stalno miješajući kuhačom. ; Kad je umak dobio izgled ajvara, dodamo kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; -</div>
Fuži s umakom romesco
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s umakom romesco.
Paprika sadrži četiri puta više vitamina C od naranče, a njegova količina ovisi o sorti paprike i podneblju uzgoja. A sad pripremite ovaj neobičan umak od pečenih paprika, koji svojim izgledom i okusom podsjeća na ajvar i uživajte.
Fuži s umakom romesco - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fuže s umakom romesco. - tjestenina (fuži ), svježa crvena paprika, bademi (blanširanih), lješnjaci, češnjak, mljevena crvena paprika (ljuta), bijeli vinski ocat, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Cijele paprike premažemo uljem, rasporedimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 45 minuta. ; Za to vrijeme lješnjake stavimo na ugrijanu tavu bez ulja i pržimo ih 10-ak minuta, povremeno miješajući. ; Zatim lješnjake izvadimo iz tave i pričekamo da se ohlade, a potom ih oljuštimo. ; Pečene paprike izvadimo iz pećnice, premjestimo ih u prikladnu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i pričekamo da se ohlade. ; Nakon 15-ak minuta paprike ocijedimo, ogulimo i očistimo od koštica, a lješnjake pomiješamo s bademima i sitno ih sameljemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u posudu sjekača stavimo očišćene paprike i protisnemo češnjak te izradimo smjesu. ; U tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo smjesu od paprika, mljevenu ljutu papriku, mljevene bademe i lješnjake, ulijemo ocat, začinimo solju i paprom te pirjamo 2-3 minute, stalno miješajući kuhačom. ; Kad je umak dobio izgled ajvara, dodamo kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Cijele paprike premažemo uljem, rasporedimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, 45 minuta.
- Za to vrijeme lješnjake stavimo na ugrijanu tavu bez ulja i pržimo ih 10-ak minuta, povremeno miješajući.
- Zatim lješnjake izvadimo iz tave i pričekamo da se ohlade, a potom ih oljuštimo.
- Pečene paprike izvadimo iz pećnice, premjestimo ih u prikladnu zdjelu, prekrijemo kuhinjskom folijom i pričekamo da se ohlade.
- Nakon 15-ak minuta paprike ocijedimo, ogulimo i očistimo od koštica, a lješnjake pomiješamo s bademima i sitno ih sameljemo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u posudu sjekača stavimo očišćene paprike i protisnemo češnjak te izradimo smjesu.
- U tavu, na 3-4 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo smjesu od paprika, mljevenu ljutu papriku, mljevene bademe i lješnjake, ulijemo ocat, začinimo solju i paprom te pirjamo 2-3 minute, stalno miješajući kuhačom.
- Kad je umak dobio izgled ajvara, dodamo kuhane i ocijeđene fuže, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|